Den kambodjanska familjen skadades allvarligt efter att en vild elefant rasade i Rayong

Rayong –

En kambodjansk familj på tre, inklusive pappa Wanna, mamma Tyland och en en månad gammal pojke som heter Titi, fördes till ett närliggande sjukhus efter att ha stött på en elefantattack på en gummiträdsplantage i Rayong i natt, den 6 september.

Deras medarbetare, som bara hette Sam, berättade för polisen vid Nam Pens polisstation att den nödställda elefanten passerade deras plantagecamping där de vilade. Den fick plötsligt panik efter att ha hört barnet gråta och började aggressivt trampa på platsen, vilket fick arbetare att fly i panik.

Tyvärr hann familjen inte i tid då djuret direkt hade tagit sig mot deras tält och ilsket förstört platsen. Arbetarna ringde omedelbart polisen och räddningspersonal jagade efter elefanten som lämnat platsen in i skogen.

Wanna, 35, skadades med svåra mag- och bröstsmärtor medan hans fru Tyland tragiskt hittades med missformade ben i armen och benet. Pojken sågs lida av möjligen halsskador.

Kanjaras Eidthongsai, Sheriff i Khao Chamao-distriktet och läkare vid Khao Chamao-sjukhuset, berättade för reportrar att familjen behandlas under noggrann observation av Khao Chamaos sjukhustjänstemän. Under tiden kommer distriktstjänstemän att ge full hjälp med att flytta campingplatsen och mer officiell övervakning för att förhindra skadliga möten med vilda djur i framtiden.

Sheriffen sa: "Vi har en grupp patrullpoliser under dag- och nattetid för att skydda invånarna från vilda elefanter, men vi antog att den här campingplatsen tyvärr var inrättad på elefantstigen, vilket orsakade tragedin bland arbetarna."

”De har redan blivit rekommenderade att flytta sin camping längre bort från platsen för att förhindra att det upprepas. Myndigheten kommer också att tillhandahålla förnödenheter och annat nödvändigt material för arbetare för att hjälpa dem att flytta."

Foto med tillstånd: Daily News

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.