Phukets flygplats tillämpar New Normal-procedur innan eventuell återöppning, välkomnar första provturistgruppen till ön

Phuket -

Phukets internationella flygplats har genomfört en generalrepetition i går, den 8 september, för att hantera hälsomätningar innan de välkomnar alla potentiella internationella turister som kan resa under regeringens "Phuket Model"-program.

Repetitionen omfattade varje steg efter procedurer för kontroll av smittsamma sjukdomar, från ankomsten av turister och hälsokontroll till att fylla i dokument och leverera turister till karantänsanläggningen.

Darunee Bud-In, chefen för den medicinska avdelningen på Phukets flygplats, utvecklade att de utländska turisterna kommer att passera en termoskanning när de väl har landats. De kommer att få gå in i väntepunkten om de upptäcktes utan feber från maskinen.

Myndigheterna kommer att kontrollera sina papper, inklusive visum, inresebevis (COE), Covid-19-testning, flygpassform, bokning av karantän och sjukförsäkring som har köpts för minst 100,000 XNUMX USD. Turisterna kommer också att få hjälp att installera en obligatorisk AOT (Airports of Thailand) app som används för att spåra och registrera individen i Department of Disease Control-databasen för att verifiera riktigheten av dokument innan de går vidare till Immigration Bureau och tullen. Turisten skulle sedan ha en djupgående granskning på Immigration av deras pappersarbete och hälsostatus och genomföra intervjuer.

Efter detta kommer hotellpersonalen i fulla kostymer i hazmat-stil att stå vid porten och ta dem till den bokade Alternativa State Quarantine (ASQ). Ytterligare hälsokontroller och tester skulle äga rum vid ankomsten till karantänen.

Direktören tillade: "Om termoskanningen upptäcker hög feber eller andra relaterade symtom från någon passagerare måste de vila i 10 minuter innan de går igenom hälsoundersökningen igen. Men om febern fortfarande upptäcks, kommer passageraren att isoleras tills han skickas till ett sjukhus för ytterligare tester."

Thanee Chuangchoo, flygplatsens generaldirektör, sa att övningen hölls i samarbete med andra officiella myndigheter, inklusive tullen, immigrationsbyrån och turistpolisen, för att ha flygplatsen redo ifall regeringen så småningom tillåter utlänningar att resa i Thailand igen.

Enligt generaldirektören kommer verksamheten på Phukets flygplats att likna verksamheten vid Bangkoks Suvarnabhumi, där thailändska återvändare och utländska expats nu får landa.

Thanee sa till Associated Press: "Även om vi inte har godkänts för att välkomna turister från utlandet som flyger med ett kommersiellt plan eller ett privatjetplan, måste flygplatsmyndigheterna genomföra en fullskalig repetition för att bygga upp förtroende bland Phukets flygplatspersonal och lokalbefolkningen innan de öppnar igen. .”

”Det är fortfarande oklart när Phuket-modellen eller andra nya turismförslag kommer att genomföras i Phuket och i Thailand. Vi kan bara göra oss 100 procent redo när den tiden kommer.”

Samtidigt tilläts en kvartett franska män officiellt komma in i kungariket på ett chartrat flyg, från Kambodja till semesterortsön, som en del av repetitionen, bekräftade generaldirektören i går.

”Männen godkändes av myndigheterna att vara den första försöksgruppen som besökte landet. De bodde i två veckor på ett regeringsgodkänt ASQ-hotell och övervakades noga av lokala hälsomyndigheter och ett säkerhetsteam.”

Han sa inte när de anlände eller kommer att lämna landet eller om de fick lämna det ospecificerade hotellet, men sa att det inte fanns några rapporter om lokal överföring efteråt. Myndigheterna försäkrade nervösa invånare att männen hade klarat så många som fem Covid-19-tester.

När det gäller Covid-19-tester, skulle man kräva att få ett test före ett flyg, efter ankomst, inom några dagar efter ankomst, före slutet av en fjorton dagars karantän och sedan efter 21 dagar om turisten vill lämna ön för totalt fem tester enligt de senaste förslagen.

Pattaya News noterar att denna plan är utformad för turister med långa vistelser, helst sex månader eller mer och skulle inte vara tilltalande eller lämplig för en turist med korta vistelser.

Planen befinner sig fortfarande i främst förslagsfaser. Fler möten väntas kring planen i början av nästa vecka.

Foto med tillstånd: PR Phuket

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.