Studentaktivister planerar att hålla en stor demonstration den 19 september för att pressa den militärbaserade regeringen

Bangkok -

Universitetsstudenternas ledare för United Front of Thammasat and Demonstration hade tillkännagivit ett övernattningsmöte den 19 september, och hävdade att det var en stor kamp för demokrati i Thailand. Samtidigt hävdar Thammasat universitetsledare att de inte har gett tillstånd för protesten enligt thailändsk lag och den thailändska regeringen har sagt att de inte kommer att blanda sig i protesten så länge den förblir fredlig.

Gruppen av studentaktivister, ledda av Parit "Penguin" Chivarak, Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul och Panupong "Mike" Jadnok, sa på presskonferensen på Thammasat University igår, den 9 september, att den stora sammankomsten kommer att hållas i Thammasat University , Thaprachan Campus, från 2:00 och framåt. Många prodemokratiska grupper har bett om att få delta i demonstrationen, inklusive Free Youth.

Den inkommande protesten, som beräknas locka omkring 100,000 XNUMX människor enligt demonstranterna, kommer också att marschera till regeringshuset vid Ratchadamnoen Road följande dag för att sätta press på den militärbaserade administrationen att avgå.

Panusaya Sithijirawattankul, ledare för United Front of Thammasat and Demonstration, sa till pressen: "Övernattssamlingen kommer att börja från 2:00 med en mängd aktiviteter och tal av anti-regeringsledare. Vi kommer att marschera till statsministerns kansli nästa dag runt 8:00. De som vill delta i demonstrationen bör vara ordentligt utrustade med utomhusutrustning.”

"Det här rallyt har inget samband med det som först hölls på Rangsit Campus. Detta kommer att bli en stor kamp med fler politiska rörelser för att reflektera över hur vi har kämpat för att uppnå verklig demokrati. Och det kan bara uppnås med kraften hos thailändare. Vi är fredliga demonstranter, vi är inte våldsamma, vi ber brottsbekämpande myndigheter att inte behandla oss som våldsamma brottslingar.” sa Panusaya.

Samtidigt sa premiärminister Prayuth Chan-O'Cha till Associated Press efter regeringsmötet igår att regeringen inte kommer att hindra den anti-regeringsförsamlingen den 19 september eftersom de har individuell rätt att göra det och kommer att se till att protesten är fredlig, säker och utförd enligt lagen.

Thammasat University har nyligen meddelat denna eftermiddag, den 10 september, att det har ogillat att vara platsen för massprotesten, och angett att församlingens tillstånd inte ges under förutsättning av tillstånd att organisera studentpolitiska sammankomster i universitetets område .

Men Parit "Penguin" Chivarak berättade senare för pressen att gruppen har insisterat på att hålla protesten på Thaprachan Campus eftersom universitetet har hävdats som symbolen för den prodemokratiska kampen och en plats där frihet kan uttryckas.

Foto med tillstånd: Khaosod

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.