En fotbollsspelare från Buriram United testade positivt för Covid-19, bekräftar folkhälsoministeriet i kväll

Nationella -

En fotbollsspelare från Uzbekistan befanns positiv för Covid-19, med SARS-CoV-2-virus, vid ett obligatoriskt Covid-19-test inför den första Toyota Thai fotbollsligan planerad till i morgon, bekräftade folkhälsoministeriet i kväll, den 11 september .

Den uzbekistanska fotbollsspelaren, 29, från Buriram United-laget ska ha rest från sitt hemland den 11 augusti med ett negativt resultat. Han testades också negativt tre gånger under sin fjorton dagar långa statliga karantän av tjänstemän vid Department of Disease Control of Thailand på flygplatsen.

Fotbollsspelaren är enligt uppgift helt asymtomatisk när han tränar spel med sina lagkamrater. Han uppges ha bott ensam i sin privata bostad och besökt klubben och en fotbollsplan med en privat bil den senaste veckan.

Alla 1,115 19 fotbollsspelare och personal i den thailändska fotbollsligan var tvungna att genomföra ett Covid-8-test den XNUMX september innan de startade om den första matchen i helgen. Spelarna flög sedan till Samut Prakan två dagar senare för ett fotbollsläger.

Resultaten avslöjade i morse att endast fotbollsspelaren i fråga hade testat positivt hittills, enligt folkhälsoministeriet.

Den uzbekistanska fotbollsspelaren är nu isolerad och satt i statlig karantän på ett sjukhus med ett symtomfritt tillstånd medan fyrtiofem fotbollsspelare och personal som har identifierats som högriskkontakter placerades i statlig karantän och testades under noggrann övervakning av hälsovårdstjänstemän.

Sjukdomskontrollavdelningen och folkhälsoministern undersöker och samlar in listor över passagerare som reser på samma plan och över fotbollscampare eftersom de nu anses ha låg risk och måste göra testet.

Dr Suwanchai Wattanayingcharoenchai, generaldirektör för Department of Disease Control, sade att det är möjligt att fotbollsspelaren smittades från sitt hemland eftersom han fortfarande var symtomfri och kunde ha missats i tidigare tester. De tror att han har en låg risk för överföring och att virusmängden är "mild". Men alla kontakter spåras, testas och sätts i karantän av försiktighetsskäl.

 

Samtidigt sa Kornrawee Priyanantakul, vicepresident för Toyota Thai Football League, till reportrarna att matchen mellan Buriram United och Bangkok Glass United som skulle hållas i lördags tillsammans med andra schemalagda matcher i helgen kommer att skjutas upp, efter rekommendationen av folkhälsoministeriet.

Programschemat kommer att tillkännages senare så snart resultaten från alla spelare som testats för Covid-19 bekräftas med negativa resultat. Samtidigt kommer Toyota Thai Football League att följa myndigheternas order för att förhindra spridningen av Covid-19.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.