Kvinna greps efter att flera män enligt uppgift blivit lurade till att köpa bilar i appromance-bedrägeri i Chonburi

Chonburi –

En thailändsk kvinna från en dejtingapplikation har gripits i Hua Hin efter att många män rapporterat att de förlorat pengar efter att ha köpt bilar till henne via finansiering i en romansbluff i Chonburi.

Chonburi-polisen har varnat män för att köpa främlingar efter att ha träffats via dejtingapplikationer.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Den thailändska kvinnan, Bussarakam Saothong, 23, från Surin, har gripits efter en arresteringsorder från Chonburi District Court.

Bussarakam greps i Prachuap Khiri Khan efter att polisen spårat från hennes Facebook att hon hade öppnat ett spa i Hua Hin.

Hon fördes tillbaka till Don Huafors polisstation i Chonburi idag. Bussarakam har nekat till alla anklagelser medan polisen har vägrat borgen, med hänvisning till vad de säger är solida bevis för att hon är den korrekta misstänkta och att hon påstås ha lurat flera män.

Bedrägeriet, enligt Don Huafor-polisen, innebar att den misstänkte träffade ett offer på en dejtingsajt och hävdade att hon hade problem med att registrera sig för finansiering för att köpa en ny bil, bad män om hjälp med den första registreringen och sedan sa att hon skulle ta över betalningar. Efter att offren hade kommit överens försvann hon, raderade sina profiler och telefonnummer och lämnade offren kvar med alla betalningar för bilarna.

Biträdande polischef överstelöjtnant Jirawat Jansipet vid Don Haufor-polisen berättade för The Pattaya News att många män har lämnat in anmälningar till många polisstationer i Chonburi som finns i Don Huafor, Sane Suk, Samet, Panthong och Mueang Chonburi.

Han sa att kvinnan kommer att sitta kvar i häktet i väntan på ett kommande rättegångsförfarande. Det är okänt om hon har anlitat en advokat i nuläget.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.