Läsarpostväska: Gilla det eller inte, de flesta av oss kommer inte tillbaka till Pattaya snart

Följande är ett mail från en läsare som skickats till oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi välkomnar alla läsare att skicka ett mail till oss för övervägande av inlämning om aktuella frågor. Vi kan också ibland publicera läsarkommentarer på våra sociala medier, utan att använda deras fullständiga namn. Åsikterna i detta stycke är deras egna, det har haft lätt redigering för stavning.

Hej Pattaya News,

Varje dag läser jag kommentarerna på dina nyhetsinlägg, delvis för underhållning men också av vördnad över att vissa människor verkligen tycks tro på skräpet de skriver.

De mest populära artiklarna du senast, föga överraskande, verkar vara "när kommer turismen att öppna artiklar igen." Dessa verkar alltid få mest engagemang och mest debatt. Det finns alla möjliga intressanta sidor i kommentarerna, från expats som tror att de på något sätt är speciella för att vara inlåsta i landet och i princip trolla andra som inte är det, till de tragiskt nog förutom sina flickvänner och fruar, till killar som bara vill bli full och komma tillbaka till Pattaya.

Du får också ett helt gäng killar som verkar låtsas bry sig om ekonomin, de hemlösa eller den svåra situationen för miljontals arbetslösa men i verkligheten vill de bara komma tillbaka och bli fulla och festa i Pattaya, vad jag kan se tittar på några profiler och meddelanden.

Sanningen är att vi inte kommer tillbaka, de flesta av oss, på länge. Förmodligen minst ett halvår till och eventuellt längre. Detta är en hård, brutal, impopulär, deprimerande men sannolikt baserat på den aktuella situationen, realistisk, bedömning.

Till och med de flesta troll som postar är förlovade för att de saknar Thailand, saknar Pattaya och alla vill att det här ska vara över. Det är troligen bara de som drar nytta av pandemin inom vissa medicinska områden eller troll som vill att detta ska fortsätta. Men det kommer inte att ta slut när som helst snart, enligt denna författares åsikt.

Thailand går för en elimineringsstrategi och verkar inte vilja ge upp den när som helst snart. Det spelar ingen roll hur många som påstår att det finns fall på nätet överallt, hur många killar som angriper och attackerar regeringens beslut online, hur många killar som publicerar sin statistik, en del riktiga och en del falska, som visar att viruset inte är så dödligt för vissa, etc.

Det verkar ganska tydligt för mig att, om du inte vill gå igenom ramarna och troligen pappersarbete mardröm att göra deras föreslagna långsiktiga modeller för att stanna, de flesta av oss kommer att vara hemma under en lång tid. Det suger att så är fallet men jag tror att ju tidigare de flesta av oss accepterar den verkligheten snarare än att fortsätta ställa dumma frågor som kan jag flyga i oktober, desto bättre kommer vi alla att klara oss mentalt och känslomässigt.

Jag skulle gärna komma tillbaka den här veckan, om möjligt. Jag är en väldigt positiv kille men jag är också realistisk...det händer inte, även om ett vaccin kommer ut nästa vecka. Att rulla ut det vaccinet och se till att tillräckligt många av befolkningen har det kommer sannolikt att ta många månader till. Visst, om Thailand visade tecken på att gå över till en undertryckningsstrategi, kan vi vara tillbaka tidigare. Men internt, vad jag kan se, är Thailand i princip tillbaka till det normala, med till och med nattklubbar och evenemang tillbaka...om de bytte strategi skulle de i princip gå över till på och av igen restriktioner som många länder, eller ännu värre gå till en fullständig låsning igen vilket sannolikt skulle sätta den sista spiken i kistan.

Hur som helst, bara mina tankar. Gilla det eller inte, vi kommer inte tillbaka någon gång snart och ju snabbare vi accepterar detta och hanterar verkligheten desto mer kan vi förutse vår realistiska resa tillbaka.

Jag hoppas bara att det finns något kvar att återkomma till, men det är ett helt annat ämne.

Lance, Kanada.

Sändning
Användarrecension
3.13 (8 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/