Thailands övervakares avdelning misslyckas med att ge bidrag till äldre och funktionshindrade på grund av budgetbrist

FOTO: Thairath

Nationella -

Thailändska äldre och funktionshindrade medborgare kommer inte att få sina pensioner den här månaden eftersom den allmänna kontrollmyndighetens avdelning (CGD) har slut på budget för september.

Wilawan Phayanoi, en taleskvinna för Comptroller General's Department, sa att avdelningen måste se över budgeten varje månad för berättigade äldre och funktionshindrade civila, tyvärr var budgeten i september 2020 inte tillräcklig,

CGD håller därför på att begära mer budget till regeringen för att betala ut ersättningen, förmodligen inom denna månad.

"CGD bryr sig om och förstår nödvändigheten av alla berättigade personer. När budgeten har mottagits av institutet kommer vi att fortsätta att omedelbart betala dem inom september, säger taleskvinnan.

FOTO: Generalkontrollantens avdelning
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.