Thailands turismintäkter kommer att krossas under ytterligare 3 till 4 år, säger Krungthai Bank

FOTO: Thairath

Nationella -

Krungthai COMPASS Research Center sa i går, den 10 september, att Thailands turismintäkter kommer att ta minst 3 till 4 år att återhämta sig eftersom nästa år fortfarande kommer att vara 59 procent lägre inkomst än för perioden före Covid-19 baserat på deras förutsägelsemodeller .

Enligt forskningscentret kommer de nationella turismintäkterna i år att krympa 70 procent till bara 9.1 miljarder baht från 3.02 biljoner baht under perioden före Covid-19. Det beräknas återhämta sig något till 1.24 biljoner baht nästa år, vilket tyder på att trots att ett vaccin kan upptäckas i början av 2021, kommer det troligen att produceras och distribueras globalt i slutet av året.

Thailand kanske bara kan ta emot ett mycket begränsat antal utländska turister i New Normal-stilen av turism år 2021. Därför kommer merparten av turistinkomsterna, som uppskattas till mer än 64 procent, komma från inhemska turister som väljer att resa nära deras bostad, enligt forskningen.

Dr Phacharapot Nantharamas, Senior Director för Krungthai COMPASS Research Center vid Krung Thai Bank, sa till pressen att om landet officiellt återöppnas 2021 kommer ett antal utländska turister fortfarande att vara mycket begränsat och kanske inte bli den stora inkomsten av turistnäringen som pre-covid-19-utbrottet.

Seniordirektören sa: "Antalet utländska turister uppskattas till cirka 7.6 miljoner och turistinkomsterna kommer att återhämta sig något till 1.24 biljoner baht, vilket är 59 procent lägre än perioden före Covid."

"Turismföretagen måste för närvarande i första hand förlita sig på inhemska turister och måste komma med den nya normala turiststilen. För närvarande har den inhemska inkomsten från thailändska turister ökat till 70 procent från endast 36 procent under perioden före covid, delvis på grund av en grupp thailändare som vanligtvis reser utomlands för mer än 12 miljoner resor.”

"De kan istället resa inom landet och skapa upp till cirka 14 miljoner resor under året eftersom inrikesresor tar färre dagar och gör att de kan resa oftare."

Dr. Kittipong Ruentip, analytiker vid Krungthai COMPASS Research Center, uppgav vidare att både turister och entreprenörer har anpassat sig till tillståndet av New Normal-turism, vilket kan ses i en högre hotellbeläggningsgrad under Covid-19-pandemin.

Kittipong sa till Associated Press: "Thailändska turister har ändrat sitt turismbeteende under den nya normala perioden. Beläggningsgraden för rumsbokningar i juli har ökat till 50 procent över hela landet, särskilt i Bangkok och närliggande provinser som Phetchaburi, Kanchanaburi och Chonburi. Och de är mest benägna att besöka de naturliga attraktionerna som vanligtvis inte är trånga.”

"Men för vissa turistföretag som kan anpassa sig till den nya normala turismen för inhemska turister är det fortfarande svårt för dem att få lika mycket inkomster som före Covid-19-perioden eftersom utländska turister fortfarande är deras främsta mål."

"Under nästa år kan Thailand bara ha 9 hundra tusen utländska turister eller så många som 14.9 miljoner, beroende på regeringens inställning till att ta emot utländska turister och hur övergivna de är." Han avslutade.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.