Tjuvar flyr efter att ha klippt och försökt stjäla el- och kabelledningar i Pattaya i morse

Pattaya-

Två misstänkta tjuvar har rymt efter att ha klippt av el- och kabelledningar i ett stöldförsök i Pattaya tidigt i morse.

Kapten Pichai RueangSuksud vid Pattaya City Police underrättades om incidenten klockan 2:00 på Pattaya Third Road i Nongprue.

Polis och Pattaya News anlände till platsen för att hitta avskurna elkablar på en övergiven motorcykel sidvagn.

Ett lokalt vittne, vars namn inte gavs till pressen, berättade för polisen i Pattaya City att han hörde någon gå på taket av hans hus.

Han gick ut och såg två misstänkta klippa elkablar i närheten av hans tak. De misstänkta hävdade att de arbetade för Provincial Electric Authority och åtgärdade ett elproblem i området.

Lokalbefolkningen bad om legitimation och att ta bilder och se en arbetsorder men de vägrade innan de skyndade iväg.

Han jagade efter dem på en motorcykel och de misstänkta övergav sin motorcykel sidovagn och kablar på Soi Boon Sampan 9 innan de flydde till fots. Den lokala invånaren ringde sedan polisen.

Polisen i Pattaya kontrollerar CCTV-bilder och jagar efter de misstänkta. Kabel- och relaterad utrustningsstöld har ökat i området, tillade de, som ett resultat av den nuvarande ekonomiska situationen på grund av Covid-19-pandemin.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.