Kortslutningsbrand orsakad av en elmätare bröt ut och skadade lokala fastigheter mitt i natten i Pattaya

Pattaya-

En elmätare belägen nära Beach Road i Pattaya exploderade och skadade flera lokala fastigheter tidigt på morgonen den 13 september.

Tjänstemän från Pattayas polisstation och brandmän larmades om händelsen runt 3:00 efter att ha fått en rapport om en brand som bröt ut framför en salong på Soi 13/4 nära Beach Road.

En elmätarbrand sågs skada och bränna flera möbler framför Nois skönhetssalong. Frivilliga och lokala barmhärtiga samariter försökte också kontrollera branden med en släckare när brandmän och relevanta myndigheter anlände till platsen.

Myndigheterna bröt strömmen till området för att förhindra ytterligare elektriska gnistor innan de så småningom kunde stoppa branden och undersöka skadorna och fastställa den exakta orsaken till branden. Ingen uppges ha skadats av händelsen.

Lokala vittnen berättade för polisen i Pattaya att de hörde en elektrisk gnista innan branden bröt ut och flera stora explosioner inträffade som skrämde och väckte invånare i närheten. Flera företagare och lokala invånare försökte släcka branden själva men misslyckades så brandkåren tillkallades för att hjälpa till. Händelsen är fortfarande under utredning av Provincial Electric Authority i samarbete med räddningstjänsten.

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.