Fler thailändska helgdagar kommer sannolikt att planeras i november för att stärka den nationella ekonomin

FOTO: Thai News Agency

Nationella -

En thailändsk regeringskommitté överväger en långhelg i slutet av den buddhistiska fastan i början av november för att öka fler inrikesresor och stimulera ekonomin, sade vice premiärminister Wissanu Krea-ngam idag, den 15 september.

Vice premiärministern sa till Associated Press före regeringsmötet att idén med den extra semestern var först flöt av premiärminister Prayuth Chan-O'Cha förra veckan.

Det tros vara en fyra dagars helgdag, inklusive lördag och söndag och kommer sannolikt att läggas till i november eftersom oktober redan har flera allmänna helgdagar, enligt vice premiärministern.

Wissanu sa till reportrar: "Vi kommer att prata med turist- och sportministeriet om huruvida dessa extra helgdagar ska läggas till i slutet av den buddhistiska fastan så att folk kan resa. Vi behöver också konsultera trafikpoliser för att arbeta med trafikkontroll under den föreslagna extra semestern.”

Många inhemska turister hade rest och potentiellt stimulerat den nationella ekonomin, enligt uppgift att injicera tiotals miljoner baht, under den tidigare Songkran-ersättningssemestern den 4 till 7 september.

Pattaya hade stor nytta av förra semesterhelgen och förväntas återigen locka många inhemska turister.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.