Monsters Aquarium i Pattaya blir ett tillfälligt gratis djurinlärningscenter på grund av brist på djurparkslicens

Pattaya-

Monsters Aquarium i Pattaya kommer att bli ett tillfälligt gratis lärcentrum medan registrering av djurparken pågår.

Institutionen för nationalparker, som svar på ett tips, gjorde en razzia mot Monster Aquarium i Pattaya förra veckan som anklagades för att ha drivit en djurpark utan en ordentlig licens.

Läs mer om vår tidigare historia HÄR.

Chefen för Monster Aquarium Pattaya, Mr. Chonchai Anumart, höll en presskonferens igår.

"Alla 1,500 XNUMX djur i akvariet har juridiska dokument och innehavslicenser." Han uppgav

"Men förra veckan hade vi precis köpt en burmesisk python och en Regal Python. Dessa djur är skyddade djur i CITES 2 (Konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter).

"Dessa två djur hade några avgiftsproblem som orsakade oro hos departementet för nationalparker. Denna del gör oss olagliga för att bryta mot Wild Animal Reservation and Protection Act, BE 2563.”

"Vi håller nu på att registrera djurparker. Så för nu har vi flyttat ut dessa pytonslangar från visningsområdena."

"Medan vi väntar på djurparkslicensen kommer detta akvarium att vara öppet som ett lerningcenter gratis." Avslutade chefen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.