Försening i budgetutbetalningen för 2021 kommer inte att påverka thailändska statsutgifter, säger vice premiärminister

Bangkok -

Utbetalningen av budgeten för 2021 kommer sannolikt att försenas med en månad men det kommer inte att påverka statliga utgifter och offentliga investeringar, sade vice premiärminister Wissanu Krea-ngam måndagen den 14 september.

Den finanspolitiska budgeten genomförs i allmänhet årligen den 1 oktober, men budgeten för 2021 förväntas enligt uppgift skjutas upp med 1 till 2 veckor sedan regeringen har förbättrat budgeten för att klara omfattningen av situationen för Covid-19-pandemin, som var förklaras som en nationell agenda.

Budgetbyrån hade tidigare meddelat att den försenade budgeten ursprungligen förväntades vara 3.3 biljoner baht och den håller för närvarande på att revideras av regeringen.

Enligt finansministeriets sekreterare Prasong Poontaneat skötte den thailändska regeringen fortfarande sina utgifter, inklusive lokala val och andra offentliga investeringsprojekt, eftersom den fortfarande har 300 miljarder baht från räkenskapsåret 2020 i sina statskassor.

Förseningen tillsammans med anståndet med utdelning av pensionsbidrag har skapat ett offentligt rykte om att regeringen upplever budgetbrist. Premiärminister Prayut Chan-o-cha har dock avfärdat förslaget och hävdat att regeringen har tillräckliga budgetreserver för att täcka utbetalningar medan budgeten behandlas. Problemet med försenade pensioner tillskrevs "skrivfel" enligt personer med relevanta myndigheter och inte förknippat med en verklig brist på medel. Alla berörda parter av förseningen av pensioner förväntas betalas ut i slutet av månaden, noterade den thailändska regeringen.

Premiärministern berättade också för reportrar att han också hade bett vice finansminister Santi Promphat, ordförande för parlamentets utskott för granskning av budgetpropositionen, att påskynda överläggningsprocessen.

Foto med tillstånd: National News Bureau of Thailand

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.