Skräpare i Khao Yai National Park i Thailand serveras med en speciell paketleverans av sina egna sopor från nationalparkstjänstemän

FOTO: TOP Varawut

Nakhon Nayok, Thailand –

Slarva turister som besökte och skräpade ner i Khao Yai National Park kommer att få en speciell paketleverans packad med sitt eget sopor och skickat direkt till sina hus från nationalparkstjänstemän.

Varawut Silpa-archa, minister för naturresurser och miljö, har kommit på den unika miljöåtgärden efter att ha upptäckt att grupper av inhemska turister som besökte nationalparken förra helgen av oaktsamhet hade skräpat ner matavfall och en skräpklump runt sitt campingområde och hade inte lagrat sopor i medföljande soptunnor.

FOTO: Somrudee Srichai

Beteendet hade påverkat nationalparkens miljöbild och kunde vara extremt skadligt för vilda djur om bara en liten bit sopor sväljdes, uppgav Varawut till pressen.

Ministern beordrade sedan nationalparkstjänstemän att samla allt skräp som samlats upp framför campingtält innan de packade in dem i paketlådor och skickade tillbaka dem till turisterna vars adresser registrerades i National Park Bureaus bokningssystem.

Skräparna registrerades också på dagliga incidentrapporter på deras lokala polisstation och anklagas för nedskräpning i ett nationalparksområde vilket strider mot nationalparkslagen BE 2562 (2019).

FOTO: TOP Varawut

Varawut sa till reportrar: "Myndigheterna hade underlättat besökarna med allt vi kunde ha tänkt på. De behövde bara komma hit och njuta av vacker natur men vi trodde aldrig att de skulle lämna oss med sådant avfall.”

"Vi ber alla turister att lägga sopor i de angivna områdena eftersom skräpet som du lämnade kan döda vilda djur som kommer ner runt området och letar efter mat. I det här fallet samlade vi målmedvetet allt ditt skräp i en låda och skickade dem till ditt hem som en souvenir och en lektion att inte skräpa ner någonstans någonsin igen.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.