Påstådd narkotikasmugglare ertappad med tusentals illegala droger värda miljontals baht i Kanchanaburi

Kanchanaburi –

Sakchai Kaerod, 50, greps vid Kanchanaburi-gränsen i slutet av förra månaden för påstådd smuggling av droger värda miljontals baht, i en razzia som just har släppts öppet till pressen av thailändsk brottsbekämpning.

Den påstådda smugglaren hittades köra en 12-hjulig lastbil som innehöll 77 kilo heroin, 1,385 500 kilo metamfetamin och 11 kilo ketamin medan han passerade en gränskontroll i Thong Pha Phum-distriktet runt klockan 00:24 den XNUMX augusti.

Utredare från Thong Pha Phum-polisstationen inledde ett förhör dagen efter och förde den misstänkte till platsen där han påstås ha plockat upp lastbilen som användes för smuggling.

Sakchai hävdade att han skulle köra sin vita pickup till området där hjulbilen som transporterade tusentals kilo av den illegala drogen stod parkerad. Han anlitades tre gånger av en okänd person för 70,000 150,000-XNUMX XNUMX baht varje gång för att leverera drogerna till oidentifierade klienter vid en mötesplats innan han enligt uppgift tog en offentlig personbil tillbaka till upphämtningsområdet och körde sitt fordon tillbaka till sin plats i Ratchaburi .

Polisöverste Kritsana Pattanacharoen, biträdande polistalesman, sa att en av hjärnorna bakom narkotikahandeln tros vara en burmesisk medborgare som bor nära en gräns runt Ban Phra Chedi Sam Ong. Tjänstemännen håller på att samla bevis för att kräva ett godkännande av en arresteringsorder snart.

Brottsbekämpande tjänstemän över hela landet uppmanas också att öka strikt övervakning av alla typer av människohandel längs nationsgränserna och att fortsätta utreda fall som eventuellt kan leda till arrestering av narkotikahandelsnätverk över hela landet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.