Polis överlämnar sig själv för att ha dödat förtjänstskapare som besökte ett tempel i Bangkok

Bangkok -

Den påstådda skytten Polisens vicekorpral Siriwan Sumredsilpa, 35, har enligt uppgift överlämnat sig till polisen i Bangkok efter att ha mördat en kvinnlig meritförfattare, 39, i Nimmanoradee Temple, Bangkok idag.

Offret, vars namn inte angavs enligt vår redaktionella policy och på familjens begäran, 39, sköts tragiskt till döds idag, den 21 september, när hon besökte templet i Bangkok tidigt i morse.

Poliser från Phasi Charoens polisstation anlände till platsen kort efter att ha blivit larmade om en skottlossning runt klockan 7. Offret hittades liggande bredvid sin egen bil parkerad nära prästvigningssalen och sköts 00 till 3 gånger i bakhuvudet.

Hennes rumskamrat, som bara hette Maneerat, berättade för polisen att hon kom för att besöka templet tidigt med den avlidne på morgonen för att göra förtjänst (en religiös ceremoni) och såg en misstänkt SUV-bil utan registreringsskylt parkerad bredvid offrets bil. De bestämde sig för att gå in eftersom de inte trodde att något skulle hända.

Den misstänkte mördaren, som uppskattas vara 35 till 40 år gammal, som sågs täcka sitt ansikte med en keps och en mask på CCTV, hade enligt uppgift tagit sig ur bilen så snart offret nått hennes fordon för att köra hem.

Den misstänkte ska omedelbart ha tagit tag i offrets händer och hållit henne runt hennes hals innan han avlossade flera skott mot offret riktade mot hennes bakhuvud och snabbt flydde från platsen i sin svarta SUV.

Sambon polisanmälde snabbt händelsen och skadades inte. Enligt hennes uttalande var offret en näthandlare som sålde väskor och kläder på sociala medier och bara delade hus med henne och hennes vän.

Senare på eftermiddagen kom det påstådda mordet till Sriprachans polisstation i Suphanburi-provinsen och ska ha erkänt brottet. Anledningen till mordet ska ha varit en relationstvist. Det är oklart om förhållandet var mellan den misstänkte och offret eller om det involverade en tredje part.

Den kvinnliga polisen överfördes till Phasi Charoens polisstation för ytterligare förhör och rättsliga förfaranden från och med i kväll.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.