Thailands "superundersökning" indikerar att majoriteten av thailändska medborgare erkänner att de aldrig har läst konstitutionen men kräver konstitutionell förändring, utländska förbindelser tros vara inblandade

FOTO: Manager Online

Nationella -

Noppadon Kannika, verkställande direktör på "Super Poll", ett utbildningsforskningscenter i Thailand, avslöjade nyligen genomförda enkätresultat under forskningsämnet "Utländska relationer och deras politiska ingripande i Thailand" bland 1,069 XNUMX exempel på människor inom alla karriärområden över hela landet .

När det gäller folkets läsupplevelse av 1997 års grundlag visar följande forskning att 81.5 procent av majoriteten aldrig hade läst grundlagen medan 2.5 procent hade läst vissa avsnitt och 16 procent hade läst hela grundlagen.

När det gäller 2017 års grundlag hade 71.7 procent av majoriteten aldrig läst den medan 2.1 procent hade läst vissa avsnitt och 26.2 procent hade läst hela grundlagen.

Tvärtom, majoriteten, eller 85.3 procent av exemplen, uppgav sitt krav på att ändra grundlagen efter att ha hört från andra vad den enligt uppgift sägs ha sagt och inte läst den själva, medan 14.7 procent av minoriteten hävdade att de hade läst klart den. själva och krävde fortfarande grundlagsändringarna.

FOTO: Fri UNGDOM

Majoriteten, eller 95.6 procent av exemplen, angav att konstitutionen borde ändras för att lösa vissa avsnitt men inte de delar som involverade kungen och monarkin medan endast 4.4 procent sa att alla var redigerbara.

På frågan om utländska allianser hade ingripit i Thailands interna politik, såsom potentiellt engagemang i konstitutionella ändringar, hade 75.1 procent av majoriteten gått med på en sådan idé medan endast 24.9 procent av dem hade starkt inte höll med.

22.5 procent av människorna sa att Kina alltid uppriktigt stött den thailändska regeringen och förstått det thailändska folket och kulturen medan 18.3 procent sa att det var USA. 54.2 procent av majoriteten instämde i att båda länderna var Thailands pålitliga allierade medan 7.7 procent sa att ingen av dem.

FOTO: นิรนามปลดแอก

Enligt verkställande direktören drar undersökningsresultaten slutsatsen att de flesta thailändare inte läser konstitutionen, både 1997 och 2017 års konstitution, men ändå önskar ändra konstitutionen baserat på majoritetens krav och vägledning från människor i deras sociala cykler.

De flesta av dem rekommenderar inte att nämna och ändra brottsliga avsnitt i konstitutionen som rör monarkin och antydde också tro på att utländska rörelser hade ingripit i provokationen av Thailands konstitutionella rörelser och hade sponsrat de nuvarande pro-demokratiska sammankomsterna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.