Reader Mailbag: Mina problem med att hantera ett närliggande thailändskt disco bredvid min lägenhet

FOTO: Pattaya brottsbekämpning

Redaktörens anmärkning: Följande är ett läsarmail. Åsikterna och påståendena inuti är deras egna och kanske inte återspeglar TPNs. På deras begäran har vi undanhållit deras namn och av juridiska skäl den exakta platsen och namnet på det påstådda diskoteket i fråga. Hans berättelse är en vanlig som vi får från expats i Pattaya, vi har haft tre liknande rapporter de senaste två veckorna. Vi är inte reportrar i undersökande stil, men råder om människor har pågående konflikter med närliggande företag att lämna in officiella polisklagomål, klagomål till lägenhets-, by- eller rättsorganisationer, stadshusets klagomålscenter på 1337 och anlita en advokat om det behövs. Posta inte offentliga negativa recensioner eller attacker mot företaget. Thailand har några av de strängaste lagarna om förtal och förtal i världen, så att namnge och skämma bort utan att gå den rätta vägen kan tyvärr inte göras lagligt.

Hej alla, jag är en äldre (mitten av sjuttiotalet) pensionerad gentleman i Pattaya vid mitt vetts slut.

För det första vet jag att lagarna i Thailand verkar skydda thailändska affärer på alla sätt och som utlänning är jag bara en gäst. Jag förstår det. Jag vet också att regler också tillämpas selektivt och vet att om du har pengar eller anslutningar är det mer sannolikt att du får undantag. Men jag ville bara berätta min historia.

Jag bor i en lägenhet i Pattaya-området som ligger nära en stor och framgångsrik thailändsk nattklubb. Den här klubben är ganska ny och verkar vara skyddad från alla slags regler eller upprätthållande. Jag kommer inte att namnge det eftersom jag är medveten om lagarna men bara ville uttrycka mina frustrationer.

Först och främst har jag läst att den lagliga stängningstiden är midnatt. Detta verkställs inte. Ärligt talat skulle jag inte bry mig om musiken inte var på en nivå som lägenheten bokstavligen skakar vid nästan alla gånger. Discot pågår vanligtvis fram till soluppgången dagligen och börjar runt 11:00. Jag har mätt ljudnivåerna och de är väldigt intensiva. Jag kan inte sova och måste ofta lämna min lägenhet för att få lugn och ro. Jag har provat bullersäkra enheter och öronproppar och mitt rum vibrerar fortfarande. Detta är inte bara helger utan alla dagar i veckan utan att misslyckas.

Det finns inte många människor i min lägenhet och de flesta som är här är thailändska eller vill inte starta ett problem. Jag har kontaktat min lägenhetsledning och de vägrar att engagera sig om inte en majoritet av invånarna går med i en petition. De andra invånarna som mestadels är thailändska kommer inte att gå med eller har rakt ut sagt att de inte kommer att bli involverade i en fråga.

Jag har gjort flera klagomål till stadens klagomålscenter och försökt göra en polisanmälan och blev helt enkelt tillsagd att i princip gå bort. Jag är rädd för att ta itu med verksamheten direkt och deras ledning. Jag har lämnat in klagomål till stadshuset men ingenting har hänt. Jag har pratat med turistpolisen och medan de var sympatiska sa de att det inte fanns mycket de kunde göra i princip.

Jag är medveten om att det är ett alternativ att ta en advokat ombord, men jag är ganska säker på att jag skulle förlora och det är mycket dyrt eftersom jag får veta av en thailändsk granne att discoägaren är mycket rik och uppkopplad. Discot är upptaget varje kväll, utan social distansering.

Jag skulle lämna men jag har fastnat i ett långtidskontrakt för lägenheten och har begränsade medel. Jag är vid min vett om vad jag ska göra och vill bara dela mina frustrationer. Det är så illa att jag ber dagligen att vi får någon form av covid sirua

Tack för att du lyssnade på min berättelse och för nyheterna för att du publicerade den, jag vet att av juridiska skäl ingen verkar vilja engagera sig officiellt men förhoppningsvis kommer några personer att ha förslag i kommentarer. Vänligen kom ihåg att mina medel är begränsade när det gäller dyra rättsliga strider och jag är rädd för repressalier över vad som helt enkelt är en enkel begäran. för att sänka musiken. Jag har föreslagits att ta hjälp av en väl ansluten thailändsk medlare om någon har förslag vänligen skriv i kommentarerna eftersom jag inte vill ge ut personlig information.

FOTO: Pattaya brottsbekämpning

Redaktörens anmärkning; Alla försök att namnge den påstådda verksamheten eller gissningar i kommentarer kommer att tas bort av juridiska skäl. Fotot är ett stockfoto från Pattaya och återspeglar inte området eller platsen för berättelsen i fråga.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/