Similan-ön öppnar igen för turister den 15 oktober efter månader av tillfällig stängning på grund av Covid-19-pandemin

FOTO: Naewna

Phang Nga –

Similan Island National Park i Phang Nga-provinsen välkomnar turister igen den 15 oktober enligt New Normal-policyn efter att de flesta butiker och restauranger tillfälligt stängdes under Covid-19-pandemierna.

Boonterm Ranumas, vice guvernör i Phang Nga-provinsen, talade vid öns återöppningsceremonin idag, den 1 oktober, att återöppningen förväntas öka intäkterna för lokala försäljare och turistoperatörer efter att regeringen har uppmuntrat inhemska turister att resa över landet.

FOTO: Naewna

Alla turister måste följa regeringens New Normal-policy, inklusive att bära ansiktsmasker, få sin kroppstemperatur kontrollerad och social distansering. De måste också registrera sig innan de reser eftersom ön är öppen för ett begränsat antal.

Ön är ännu inte öppen för övernattning men dykning och övernattning på en turbåt är tillgänglig, enligt vice guvernören.

FOTO: Naewna

Boonterm berättade för pressen: "Idag är också det första försöket att tillåta ett begränsat antal besökare till ön och under systemet New Normal och QueQ (Queue Line) som hjälper till att hantera förhandsbokningar av intresserade turister. Alla turister som inte gör en bokning i förväg får inte komma in på ön Similan.”

"Vissa områden på ön är fortfarande stängda under återöppningen men alla nationalparkstjänstemän är redo att hjälpa och övervaka resenärer under deras besök. En grupp lokala volontärer samlades också för att samla sopor runt ön och för att uppmuntra besökare att skydda öns miljö.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.