Soi Dog firar Världsrabiesdagen med vaccinationer i Phuket för herrelösa djur

(Pressmeddelande)

Soi Dog firar Världsrabiesdagen 2020 med vaccinationskampanj

För att uppmärksamma Världsrabiesdagen idag (28 september) höll Soi Dog Foundation en speciell steriliserings- och vaccinationskampanj för hundar och katter i Pracha Udom Community Hall i Rassada, Mueng Phuket.

Totalt 53 djur vaccinerades och 34 steriliserades av Soi Dogs mobila klinikteam vid evenemanget. Deras humana utbildningsteam fanns också till hands för att utbilda husdjursägare och lokala matare om vikten av årliga vaccinationer för att skydda djur mot rabies och andra infektionssjukdomar.

"Många tror fortfarande att vaccinationer är onödiga för husdjur inomhus, men det är inte fallet", förklarade Nuttawut Kumngern, Soi Dogs humana utbildningschef. "Det finns fortfarande en risk för rabies för dina husdjur eftersom det kan överföras mellan däggdjur; till exempel genom ett musbett. Det finns också en risk om ditt husdjur flyr från ditt hus. Vi vill att människor ska vara medvetna om vikten av årliga vaccinationer, eftersom ett uns av förebyggande åtgärder är värt ett halvt kilo botemedel.”

Nuttawut och hans team talade också om hur man förebygger rabies hos människor och hur man ger första hjälpen i händelse av att bli biten av en potentiellt rabiat hund eller katt.

Soi Dogs intensiva och pågående steriliserings- och vaccinationsprogram har visat sig vara den mest effektiva metoden för att minska överföringen av sjukdomar som rabies samt hantera herrelösa hund- och kattpopulationer. Sedan 2003 har över 460,000 25 hundar och katter kastrerats och vaccinerats över hela Thailand genom detta program, känt som CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). CNVR har i hög grad hjälpt till att minimera utbrott av rabies i landet, särskilt i Phuket där stiftelsen är baserad, med endast ett fall av rabies identifierat hos en hund på ön under de senaste XNUMX åren.

Soi Dog är fortfarande engagerad i att förebygga och eventuellt eliminera rabies från Thailand och går med i Global Alliance for Rabies Control (GARC) för att stoppa mänskliga dödsfall från hundförmedlad rabies till 2030, vilket skapar en bättre värld för både djur och människor.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/