Thailands export kommer sannolikt att minska med 8 %, men ändå något bättre utsikter än tidigare förutspått tidigare i år

Nationella -

Thailands export kan krympa med 8 procent i år men är något bättre än den tidigare uppskattningen på 10 procent på grund av en gradvis återhämtning av den globala efterfrågan, sade Thai National Shippers' Council (TNSC) idag, den 6 oktober.

Kanyapak Tantipipatpong, TNSC:s president, berättade för pressen att rådet förutspådde att thailändsk export endast kommer att minska med 8 procent i slutet av detta år från tidigare förutspådda tio procent eftersom antalet exporter och importer gradvis har förbättrats sedan juli.

Exportvärdet har återhämtat sig till 7.94 procent i augusti från en nedgång på 11.37 procent i juli medan importvärdet har ökat något till 19.68 procent från en minskning med 26.38 procent i juli, enligt TNSC:s register.

Konsistensen i den internationella efterfrågan på livsmedelsprodukter, elektriska apparater och medicinska apparater för att förhindra spridningen av Covid-19-tillverkning i Thailand har avsevärt lindrat exportvärdet såväl som den nationella ekonomiska tillväxten under de senaste fyra månaderna, tillade Kanyapak.

Men landet står fortfarande inför olika pågående hinder för import och export såsom en svag global köpkraft, förstärkningen av den thailändska bahtvalutan, internationella logistikfrågor, torka och bristen på utländsk arbetskraft.

Presidenten har därför föreslagit den nya finansministern att hålla växelkursen på en stark nivå på 34 baht/USD, att omedelbart genomföra ekonomiska korrigerande åtgärder för att läka både stora privata företag och lokalbefolkningen, samt att försena insamlingen av olika skatter, särskilt företagsrelaterade skatter, tills de inhemska och internationella ekonomiska situationerna sannolikt kommer att lösas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.