Soi Dog Foundation och lokal kristen grupp hjälper herrelösa hundar i nöd i Phuket

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation


Medlemmar av Zion of God-kyrkan kom till undsättning för en lidande gatuhund på lördagen (3 oktober) efter att ha hittat honom utanför kyrkan i Talad Nuea med maggotangripna huvudsår.


Gruppen kontaktade Soi Dog Foundation för hjälp som bekräftade att de skulle skicka ut sina djurräddningstjänstemän för att hämta hunden följande dag. I rädsla för att han skulle komma bort från kyrkans område innan dess, skyndade gruppen honom till Thonglor Chalong Phuket Pet Hospital i Chalong där han fick första behandling och lades in över natten. Han transporterades till Soi Dog-hemmet i Mai Khao på söndagen (4 oktober).


Soi Dogs veterinär Kirati Mongkolmarn bekräftade att hunden, som har fått namnet Orlan, kommer att genomgå en sårrekonstruktionsoperation på skyddets toppmoderna hundsjukhus när han är stark nog för ingreppet. Han kommer också att få pågående behandling för ett antal hälsoproblem, inklusive svår anemi, dermatit, ett fästingangrepp och en misstänkt blodparasit.


”För en 10-årig hund som Orlan är det svårt att leva på gatan. Han har många hälsoproblem och svåra magsår på vänster öga och vänster öra som vi tror att han har haft i minst två veckor. Tack till alla som tog sig tid och kraft för att hjälpa honom. Vi kommer att övervaka hans tillstånd noga och hoppas att han återhämtar sig snart, säger Kirati.


Rachaporn Kornkumpanart, en av kyrkans gudstjänstteam som samordnade Orlans räddning, uppmanade allmänheten att hjälpa gatudjur i deras samhällen där det är möjligt.
"Om en hund får behandling snabbt kommer den att ha en bättre chans att överleva och återhämta sig. Därför skulle jag vilja be folk i vårt samhälle att hålla utkik efter gatudjur i nöd och ge dem en hand om möjligt”, sa Rachaporn.


För att rapportera en sjuk eller skadad gatuhund eller katt till Soi Dog under skyddets öppettider (måndag-fredag ​​kl. 8-5), maila clinic@soidog.org eller ring 076-681-029. Om du ser ett djur utanför skyddets öppettider vars liv du tror är i fara om det inte får omedelbar akut behandling, ring akuttelefonen på 098-927-9698.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/