Hushåll evakuerade efter ammoniakläckage vid lokal isfabrik i Phetchabun-provinsen

Phetchabun –

Lokala hushåll som bor i en 2-kilometers radie uppmanades att evakuera efter en ammoniakläcka vid en isfabrik i Khao Kho-distriktet i Phetchabun igår, den 7 oktober, vilket utlöste panik och orsakade snabb ögon- och näsirritation hos flera bybor i närheten.

Enligt fabrikspersonalen ska gasen strömma in i fabriken runt lunchtid innan den spred en stickande lukt till hushållen när läckan blev bortom kontroll.

Phetchabuns guvernör Krit Khongmuang beordrade akut evakuering av invånare eftersom rädsla spred sig för att kunna andas in den giftiga gasen och besökte platsen runt 4:30 för att övervaka situationen tillsammans med brandmän och folkhälsotjänstemän.

Poliserna hade stängt av vägar i närheten innan de sågs bära skyddsdräkter och använde sju brandbilar för att spraya området med vatten för att minska gasspridningen.

Läckan var enligt uppgift under kontroll i en liten radie runt 5:30. Poliserna var tvungna att övervaka platsen i flera timmar tills den giftiga gasen så småningom avdunstade och försvann.

Guvernören berättade för pressen: "Alla människor som bor i en 2-kilometers radie från fabriken hade evakuerats till ett tillfälligt läger vid Camp Son Temple. Vi beställde också en akutundersökning av barn, äldre och sjuka människor för att se om de hade andats in en farlig mängd gas.”

"Ammoniakläckan var nu under kontroll."

Under tiden undersöker polisens utredare den faktiska orsaken till läckan och förhör fabrikspersonalen. Det antas att händelsen har orsakats av att en maskin som använts i många år har försämrats.

Personer med mindre irritationer ska ha behandlats på platsen för händelsen. Inga dödsfall eller allvarliga skador rapporterades.

Foto med tillstånd: Khao Kho Ruamkatanyu Foundation

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.