Sex elever skadades efter att ha blivit attackerade av två herrelösa hundar som gjort intrång i deras skola i Chonburi

FOTO: Thairath

Chonburi –

Sex grundskoleelever fördes till ett lokalt sjukhus efter att ha blivit bitna av två herrelösa hundar som sprang in i deras skola i Si Racha-distriktet, Chonburi, den 6 oktober denna vecka.

Si Racha-räddningstjänstemän anlände till platsen efter att ha blivit varnade om hundbettsskadorna nära Wat Nong Kho-skolan. Fem skolpojkar och en flicka hittades med bitsår i ögon, ansikte, armar och ben.

Ytterligare tre bybor i närheten av området ska också ha blivit attackerade av samma herrelösa hundar senare under dagen. Räddningsarbetarna utförde första hjälpen och levererade omedelbart de skadade till ett lokalt sjukhus.

FOTO: Thairath

Ett vittne berättade för polisen att en grupp elever gick till en co-op shop för att köpa lite snacks under en skollov när de två vilda hundarna enligt uppgift bröt ett skolstängsel och sprang in i skolans område innan de började attackera barnen utan provokation .

Hundarna ska också ha setts springa från området för att undkomma fångsten och påstås fortsätta att attackera tre andra lokala matförsäljare i närheten av skolan innan de försvann från platsen.

FOTO: Thairath

Närstående myndigheter anlände senare till det rapporterade området för att fånga hundarna. Ett av djuren sköts så småningom med en bedövningsmedel när det försökte fly till en toalett i en lokal butik medan det andra hittades och dämpades på en övergiven åker.

Totalt nio skadade personer ska enligt uppgift återhämta sig på ett lokalt sjukhus medan de fångade hundarna kommer att testas för rabies. Si Racha-myndigheterna övervakar även andra herrelösa hundar för att förhindra att incidenten upprepas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.