Thailands telekomföretag CAT utvecklar applikationen "Covid Tracker" för att övervaka utlänningar och deras hälsojournaler under statlig karantän

Nationella -

CAT Telecom Public Company Limited, tillsammans med hårdvaruföretaget IBM, har utvecklat en applikation för att spåra utlänningar och deras hälsotillstånd för att förhindra risken och spridningen av Covid-19-coronaviruset när Thailand förbereder sig för återöppning.

Dr Wongkot Vijacksungsithi, Executive Vice President från CAT Telecoms Corporate Strategy Group, avslöjade idag, den 9 oktober, att företaget för närvarande fokuserar på att utveckla digitala tjänster för att hjälpa till att öka den operativa effektiviteten i affärssektorer, särskilt i situationer där Covid-19 hade haft allvarligt påverkat sektorerna nationellt och internationellt.

Applikationen, kallad 'Covid Tracker', lanseras därför för att huvudsakligen övervaka och rapportera risken för lokal överföring av Covid-19 i hela landet. Det tros vara oerhört fördelaktigt för hotell och andra ASQ-registrerade boenden att öka strikta hälsoförberedelser och hälsoåtgärder när man tar emot utländska turister i landet.

Varje gäst kommer att förses med ett individuellt onlinekonto där alla hälsojournaler och information dokumenteras på en onlineserver hos en hotelladministration.

Wongkot sa till Associated Press: "Applikationen är utformad för att underlätta för alla regeringsgodkända karantänhotell att kunna övervaka sina karantänsatta utländska kunders hälsa utan att behöva kontakta dem direkt under deras 14-dagars isolering i rummen."

"Det kommer också att hjälpa hotellpersonalen när det gäller att hantera bokningar och annan gästinformation effektivt eftersom varje turist kommer att få ett användarnamn och ett lösenord som kommer att användas för att individuellt samla in information och spåra sin hälsoinformation i realtid som gästen kommer att ansvara för sina egna dagliga journaler efter en daglig hälsokontroll.”

Covid Tracker kommer också att kunna ordna all dokumenterad hälsoinformation och vidarebefordra dem till Department of Disease Control omedelbart i fall det finns misstänkta symtom relaterade till någon Covid-19-infektion som hittas hos en hotellgäst.

Enligt vicepresidenten kommer den första målgruppen att vara en grupp på 150 kinesiska turister som förväntas anlända till Phuket den 25 oktober.

"Vi tror att den här spårningsapplikationen är väl utformad för att täcka alla krav som behövs för att förhindra spridningen av covid-19 i landet och det skulle potentiellt hjälpa återhämtningen av den inhemska ekonomin såväl som turistnäringen i landet," sade Wongkot .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.