Läsarbrevväska/åsikt: Att bära mask är vanlig artighet

Följande är en användarinlämning/e-post skickad till pattayanewseditor@gmail.com. Deras åsikter är deras egna och återspeglar kanske inte The Pattaya News Company Limiteds. Vi välkomnar läsarbidrag och mejl, skicka oss ett brev så kan vi också överväga ditt bidrag.

Det är inte över än. Den andra vågen av coronaviruset har precis börjat i väst. Thailand behöver fortfarande att vi bär våra masker, social distans, tvättar händerna och tar hand om varandra.

Under de tidiga delarna av pandemilåsningen är det en sak som jag märkte bland mina jämnåriga, västerlänningar, ett stort antal av dem vägrade att bära masker. När jag gick längs vattnet nära mitt hem såg jag dussintals thailändare gå, åka motorcyklar till jobbet eller arbeta där på stranden, alla med masker. Då skulle jag se en handfull respektlösa oansvariga utlänningar som inte bär en mask, kanske joggar, åker landsväg eller mountainbike, huffar, puffar och svettas längs vägen. Omedveten.

Vi är i slutändan gäster och bör alltid följa de regler som ställs här och inte efter någon beteendemässig uppfattning om var du/vi kommer ifrån.

För vissa människor från västvärlden kränker tanken på att bära en mask på något sätt deras "rättigheter". Några av dessa förvirrade individer bestämde sig för att deras "frihet" inskränktes av order att inte sprida en dödlig, virulent sjukdom till andra, ett sätt att tänka som förvirrar mig. De valde att inte "tro" på ett virus och hur det sprids. De kände sig odödliga och verkade inte bry sig ett dugg om de smittade andra. Virus bryr sig inte om trossystem eller politik hemifrån och kommer aldrig att göra det.

Skyltar skulle dyka upp vid antimaskprotester i Kanada (ja, de är en grej där...suck) och andra västländer som säger saker som "Min kropp mitt val" när handlingen att bära en mask inte handlar om deras kropp, det handlar om om den andra personens hälsa. Det handlar om att inte föra covid-19 vidare till andra om du blir smittad. Det handlade aldrig om "du" det var och handlar om alla andra.

En av de många delarna av det thailändska samhället jag gillar är artigheten en person visar en annan. Att bära en mask när man är sjuk av förkylning eller influensa är vanligt här och ses inte som ett intrång i någons rättigheter, men en artighet att inte sprida sjukdomen till andra på jobbet, i köpcentret eller ens 7-Eleven. Tänk på ditt hemland utan att förkylningen rasar. Du kan slänga ut dina Nyquil och fortsätta med livet i raden på lokala Starbucks.

För många av oss tittar vi på våra hemländer och suckar. I mitt fall tittar jag på Kanada och undrar vad det är för fel på mina medkanadensare som protesterar mot regeringens order om att bära masker. De deltar i dessa marscher och protester utan att bära masker, viruset fortsätter att spridas. Olika provinsregeringar är så ivriga att "öppna igen" sina ekonomier att de tillät, för tidigt, barer och restauranger att öppna igen, viruset fortsatte att spridas. Samma provinsregeringar öppnade igen skolor utan ordentliga protokoll på plats, viruset fortsatte att spridas och i många fall stängs skolorna igen. De går nu in i en andra våg av infektioner som får den första vågen att se ut som en barnlek, och nej, jag menar inte filmerna med Chucky, det här är det verkliga livet och läskigare.

Det har inte hänt här i Thailand – än så länge. Regeringens order verkställdes och verkställs här, åtminstone för det mesta. Ja, även kronofogdetjänstemännen är utmattade av detta. Befolkningen i allmänhet har förstått att för att kunna innehålla en dödlig sjukdom skulle alla behöva delta. Vi har alla hört tropen "botemedlet kan inte vara värre än sjukdomen" talat av människor som tror att deras "frihet" och kassaflöde är viktigare än livet självt. Det är det inte.

Jag för min del är nöjd med resultaten av virusinneslutningsansträngningarna från både den thailändska regeringen och befolkningen i allmänhet, inklusive oss expats. Även om maskefterlevnaden avtar på gatunivå, är det fortfarande ingen entré tillåten till någon butik eller galleria utan en. Thailändare har förstått att botemedlet inte är värre än sjukdomen. Skapa alla metaforer du vill argumentera mot låsningen, som inte kommer att förändra infektions- och dödstalen någonstans. Överensstämmelse med ett ordnat inneslutningssystem kommer.

Nu måste vi, thailändare, pensionerade expats, engelsklärare och alla andra från de andra nationerna som arbetar här för thailändska företag ta på oss den monumentala uppgiften att bygga upp bättre. Jag vet, det är en fångstfras som används överallt, men det stämmer. Våra liv här och i våra hemländer har förändrats. Det är upp till oss att designa och definiera ett nytt sätt att göra affärer och ta hand om varandra.

Som Dr. Johnny Fever skulle säga "Häng in där mina bebisar, det är nästan över." Återöppning är nära förestående, så gör din del utan klagomål (eller så lite som möjligt) fortsätt att bära din mask, även detta kommer att gå över.

Allan R.

Sändning
Användarrecension
3.09 (11 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/