Soi Dog Foundations medgrundare John Dalley tilldelade MBE i Queen's Birthday Honours List

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation. Tankarna, påståendena och åsikterna är deras egna.

Soi Dog Foundations medgrundare John Dalley tilldelade MBE i Queen's Birthday Honours List

John Dalley, medgrundare och ordförande för Soi Dog Foundation International, har blivit medlem av det brittiska imperiets mest utmärkta ordning (MBE) för sina tjänster till djurskydd i Sydostasien.

Mr. Dalley namngavs tillsammans med en mängd kändisar, medicinsk personal, nyckelarbetare och volontärer i Queen's Birthday Honours List som publicerades idag (10 oktober). 

När John blev ombedd att kommentera priset, gjorde John det klart att han såg detta mer som ett erkännande av det arbete som stiftelsen utfört och de tiotusentals supportrar och volontärer som har gjort det arbetet möjligt under de senaste 17 åren. 

Han tillade att hans enda ånger var att Gill, hans avlidna fru och medgrundare, inte levde för att ta del av priset. Gill fick själv flera utmärkelser under sin livstid, inklusive att vara den första icke-asiatiska från födseln som utsågs till Årets Asian i Channel News Asias årliga utmärkelser.

Soi Dog – "soi" är det thailändska ordet för "gata" – har sett en anmärkningsvärd tillväxt sedan dess ödmjuka början 2003. Grundades av John och Gill vid deras pensionering till Phuket tillsammans med pensionären Margot Homburg, och nu behandlar och steriliserar Soi Dog mer direkt. djur än någon annan organisation i världen. I december förväntas stiftelsen se en halv miljon djur steriliserade och vaccinerade över hela landet sedan grundandet, med nästan 250,000 XNUMX av dem som utförts bara under de senaste två åren. 

Priset kommer vid en särskilt utmanande tid i Soi Dogs historia. Liksom många ideella organisationer har Soi Dog drabbats hårt av covid-19-krisen, och dess skyddsrum i Phuket har stått inför svår överbeläggning i år, med övergivna djur som anländer i sina skaror. Trots detta har stiftelsen vägrat stänga sina dörrar för djur i nöd, och byggnation av nya hundhägn och köp av ytterligare mark säkerställer att så kommer att fortsätta vara fallet.

Utmaningar och hinder har aldrig stoppat Soi Dog tidigare. Oavsett om det är naturkatastrofer, att Gill tappade benen 2004, Gills för tidiga bortgång vid en ålder av bara 58 år 2017 eller att vinna kriget mot hundsmugglarna som säljer hundratusentals thailändska hundar till köttmarknaderna i Vietnam varje år – Soi Dog har aldrig gett upp.

John kommenterade att han fortsätter att tro att lagstiftning, utbildning och storskalig sterilisering är de bästa förhoppningarna om en ljusare framtid för djuren i Thailand och utanför. Med detta i åtanke fortsätter Soi Dog att arbeta med den thailändska regeringen för att stärka landets djurskyddslag, som stiftelsen hjälpte till att införa 2014. Dessutom kommer ett helt nytt utbildningscenter snart att öppnas på härbärget, med tonvikt på stiftelsen lägger vikt vid att utbilda nästa generation i respekt för både herrelösa och husdjur. 

Han tillade att även om stiftelsen planerar att utöka verksamheten i Vietnam och Kambodja i synnerhet, kommer Thailand att förbli i fokus tills deras mål i landet har uppnåtts: inga fler oönskade hundar och katter och ingen mer rabies. Han är fortfarande övertygad om att dessa mål, med samarbete från både lokala och nationella myndigheter, är fullt uppnåeliga. 

Soi Dog Foundation idag är ett klassiskt exempel på vad mycket vanliga människor kan åstadkomma om de är fast beslutna att göra skillnad.

 

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/