Till minne av Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej den store, på uppdrag av Pattaya News-teamet

Nationella -

Idag, den 13 oktober, är det fyra år sedan Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej den store (Rama IX) gick bort, som gick bort denna dag, 2016, vid en ålder av 88 år. Dagen har uppmärksammats som en medborgare semester sedan 2017 för att fira och minnas årsdagen och hans arv.

Hans sene majestät kung Bhumibol Adulyadejs bortgång hade orsakat enorm sorg och innerlig sorg bland thailändare över hela världen eftersom han också betraktades som nationens fader.

Född den 5 december 1927 i USA, Hans sene Majestät Kungen var det tredje och yngsta barnet till Deras Kungliga Högheter Prins och Prinsessan Mahidol av Songkla. Större delen av hans barndom spenderades i Europa när hans mamma tog med familjen till Schweiz efter att hans far dog när han bara var två år gammal.

Han besteg tronen och utsågs till kung Rama IX av Thailand efter hans äldre brors, kung Ananda Mahidols plötsliga död den 9 juni 1946. Han återvände till Schweiz under den 100 dagar långa sorgeperioden för att avsluta sin utbildning i juridik och statsvetenskap före kröningsceremonin.

Medan han tog sin examen i Schweiz hade kungen ofta besökt Paris där han först träffade mamma Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara, den äldsta dottern till prins Nakhatra Mongkol Kitiyakara och mamma Luang Bua Snidwongse. De inledde så småningom ett romantiskt förhållande och tillkännagav en kunglig förlovning 1949.

Kröningen av kung Bhumibol ägde rum på Grand Palace året därpå en vecka efter deras kungliga bröllop. Under ceremonin, hans ed "Jag ska regera med rättfärdighet, till nytta och lycka för det siamesiska folket." hade fångat det thailändska folkets hjärta i över 70 år.

Under hans regeringstid hade Hans Majestät Kung Rama IX krediterats för hans jordnära och medkännande sätt samt hans förmåga att avvärja många nationella katastrofer genom hans intelligens, styrka och hans kärlek till landet i sju decennier. Han hade också erkänts som en ivrig hantverkare, en begåvad konstnär, en hundälskare och nationens väktare.

Hans otaliga kungliga projekt och hans filosofi om självförsörjning har fortsatt att minska fattigdomen i hela landet och har utvecklats och utökats för att gynna både allmänheten och landet som helhet.

Till minne av Hans Majestät Kung Bhumibol Adulyadej uppmuntras thailändare att bära gult, som representerar kungens symboliserade färg, som ett tecken på respekt. Det är vanligt att människor deltar i samhällstjänster som väg- eller strandstädning, plocka sopor, dela ut mat och andra goda gärningar.

En ceremoni för allmosor för buddhistiska munkar och noviser till minne av årsdagen av hans bortgång, anordnad av den thailändska regeringen, hålls också årligen i Sanam Luang i Bangkok på morgonen. Denna ceremoni kommer också att hållas i provinser och thailändska ambassader utomlands.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.