Läsarens åsikt/mailbag: Något måste göras åt det växande problemet med herrelösa hundar i Pattaya-området

Obs: Följande är ett användarmail/åsikt som skickats till oss på The Pattaya News. Åsikterna inom är deras egna och kanske inte återspeglar dem från The Pattaya News Co. Ltd. Vi välkomnar avvikande åsikter, om du vill skicka in en artikel för publicering vänligen skicka oss ett e-postmeddelande på pattayanewseditor@gmail.com.

Till den som detta berör,

Jag har läst båda dina artiklar under den senaste veckan om attacker mot barn i Chonburi, en i Si Racha och en nära Pattaya. I ett fall ska två hundar ha attackerat flera barn och personal på en skola vid ett annat ska en ung flicka ha blivit attackerad i väntan på att få gå till skolan.

Jag kan inte säga att jag är förvånad.

Jag bor i Pratumnak Hill-området, runt Soi 5. Hundproblemet är uppriktigt sagt utom kontroll här och alla som bor i området kan intyga detta. Befolkningen har exploderat sedan covid-19-pandemin startade. Jag vet inte varför det har växt så mycket, kanske var det djur som övergavs av sina ägare eller kanske hundarna helt enkelt flyttade från andra områden för att det är mycket mindre människor runt omkring i Pattaya men fler människor i Jomtien?

Vad det än kan vara så är problemet nu utom kontroll, särskilt på Pratumnak-kullen, vägen som leder till vattenparken och Soi 4/Soi 5 på Pratumnak. Faktum är att situationen verkar växa utom kontroll genom hela Jomtien men inte lika illa i Pattaya. Stora flockar hundar samlas nu dagligen och att ta en promenad på natten kan bli ett äventyr om någon av hundarna bestämmer sig för att de inte gillar dig. Jag har personligen haft grupper som kommit till mig flera gånger och även om jag inte är rädd för hundar har jag sett några människor som helt klart försöker fly eller har andra problem.

Jag är väl medveten om de fantastiska arbetshundsstiftelser som har gjort med att vaccinera och tillhandahålla sterilisering för djuren. Jag är också väl medveten om de lokala gruppernas strategi som går ut på att fånga dem, spraya eller kastrera dem, vaccinera dem och sedan släppa ut dem på gatan igen. Jag är medveten om anledningen till att släppa hundarna under normala omständigheter och jag håller i allmänhet med om det. Men nu har situationen med Covid-19-pandemin, bristen på människor och populationen av hundar exploderat bortom kontroll i de befolkade områdena och stora flockar har bildats.

Många av hundarna har ingen rädsla för människor, ingen rädsla för fordon och ligger öppet på vägar och orsakar olyckor. Jag har personligen sett två motorcykelolyckor orsakade av herrelösa djur. Det är nu så illa i vissa områden med flockar av hundar i dussintals, som motionsområdet på backen, att man inte kan träna, speciellt om de är obekväma runt hundar. Jag förstår att hundälskare sannolikt kommer att gå vidare och säga att alla hundar är vänliga, passiva och aldrig skulle skada någon, men tyvärr har jag sett att det inte är sanningen, speciellt om någon har naturlig rädsla för hundar och bara säger åt någon att inte vara rädd är inte det rätta svaret.

Så vad är lösningen? Personligen tror jag att staden behöver flytta dem, eller åtminstone en betydande del av dem. Nej, inte till de nuvarande punden, som jag är medveten om har många problem, men måste bygga något långvarigt, humant, med massor av mat och medicinsk vård och ta hand om dem där. Inte dumpa dem på den mörka sidan som vissa säger och absolut inte avliva dem då jag också är en hundmänniska. Men om turister kommer tillbaka en masse till den nuvarande situationen är det en katastrof som väntar på att hända. Jag läste att Nongprues borgmästare har gett lite läpparnas bekännelse om att bygga nya pund och platser, men kommer det att hända? Vem vet.

Staden har lite tid enligt mig innan turister släpps tillbaka till Thailand för att överväga problemet, men att bara lämna alla hundar på gatan i dessa tätbefolkade områden borde inte vara lösningen.

Vänliga hälsningar,

S.

En Jomtien-boende

Redaktörens anmärkning: Vi har fått många, många e-postmeddelanden om denna fråga här på The Pattaya News med många olika synpunkter på denna fråga. Vi har också ett nära samarbete med lokala stiftelser och Soi Dog Foundation och vi förstår att detta är en känslig fråga och inte lätt att lösa. Vi välkomnar dina kommentarer men alla kommentarer som tyder på våld eller skada djur för att lösa situationen kommer att tas bort och användaren blockeras. Tack för att du förstår och håller samtalet civiliserat.

Fotot är en av de lokala herrelösa hundens "pund" från en aktieartikel.

Sändning
Användarrecension
3.5 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/