Läsare Talkback: Bör utlänningar involvera sig i thailändska politiska protester?

 

I en ny funktion utformad för att starta diskussioner och uppmuntra sund debatt en gång i veckan kommer Pattaya News att välja ett ämne som vi skulle vilja se läsare kommentera på och höra DINA åsikter. Vi kommer att välja ämnen som är nyhetsvärda och anpassar sig till aktuella händelser. Vi kommer att lyfta fram de bästa svaren och lägga upp dem i en uppföljande artikel senare i veckan. Om du vill skriva ett utförligt svar eller åsikt och vill skicka dem privat och inte använda FB-kommentarer, vänligen skicka oss ett e-postmeddelande till pattayanewseditor@gmail.com

Den här veckan ställer vi följande fråga:

  Bör utlänningar engagera sig i eller delta i politiska protester i Thailand?

Den här veckan har Thailand sett historiska pro-demokratiska protester över hela landet, inklusive i Pattaya. Du kan läsa lite mer om vår bevakning av dessa protester här. Emellertid har The Pattaya News-teamet märkt, även vid protesterna i Pattaya, flera utlänningar som verkade delta. Det fanns naturligtvis några utlänningar som bara tittade runt av nyfikenhet eller tog bilder men som inte var direkt involverade också. Vi har också sett på video och bilder från Bangkok några utlänningar som också verkar direkt delta.

Därför skulle vi vilja ha åsikter från vår läsarbas...ska utlänningar vara inblandade eller involvera sig i politiska protester i Thailand?

Några uppföljningsfrågor att tänka på för dina svar:

-Kan svaret på denna fråga variera beroende på om utlänningen är en turist (som det inte finns några för närvarande) eller en långtidsboende?

-Om någon är gift med en thailändare eller har thailändska barn och kallar Thailand sitt hem, ska de vara inblandade om deras familj är det?

-Om någon arbetar i Thailand och betalar skatt, ska de då engagera sig när de skaffar inkomster till staten?

Vi ser fram emot dina svar! Du kan kommentera nedan eller på våra sociala mediekanaler eller via e-post ovan!

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/