Soi Dog driver ett framgångsrikt fall av övergivande av husdjur mot Phuket expat

 

(Pressmeddelande)

Soi Dog driver ett framgångsrikt fall av övergivande av husdjur mot Phuket expat.

En Phuket Ex-klapp fick mer än han hade förhandlat om när han tog beslutet att överge sin hund "Jonney Cash" i en kraftig storm på vägen utanför Soi Dog Foundations skydd. Efter att ha dumpat hunden den 19 september och kört iväg visste han inte att hans handlingar tydligt fångades på CCTV. Inte heller att en medlem av Soi Dogs personal såg vad som hade hänt och räddade hunden som sprang på vägen förgäves och försökte hinna ikapp sin älskade ägare och riskerade att bli påkörd av trafiken. 

Förutom att det är en grym och avskyvärd handling är det också olagligt att överge en hund i Thailand. Thachatchais polis spårade senare upp "Mr.R", en irländare som har bott i Phuket i ett antal år, och väckte åtal mot honom enligt The Cruelty Prevention and Welfare of Animal Act.

Han erkände sig skyldig och bötfälldes av domstolen med 2,000 XNUMX THB och hans information och fingeravtryck registrerades i kriminalregistersystemet. Från och med nu, om han kommer till Thailand och begär en brottslig bakgrundskontroll, kommer detta register att visas.

Biträdande intendent Watcharin Jirattikarnpiwat vid Thachatchais polisstation bekräftade att "Mr.R" hade betalat böter och redan fått ett brottsregister. Han tillade att "Ett av de största problemen med herrelösa hundar i Thailand beror på bristen på ansvar för husdjursägare, och vi hoppas att den här historien fungerar som ett uppenbart exempel på rättsliga åtgärder som kommer att vidtas mot att överge hundar och katter". Mr.Watcharin uppmanade också allmänheten att rapportera alla fall av övergivande av sällskapsdjur till polisen. "Djurplågeri kan vara en ny sak för thailändare jämfört med andra lagar. Jag är glad att berättelsen kommer att publiceras, det här är inte bara polisens eller Soi Dogs skyldighet, alla kan kliva in. För utan samhällets förändring är lagändringen värdelös”.

Ombedd att kommentera fallet, påpekade John Dalley MBE, ordförande för Soi Dog Foundation International, att även om 'Mr.R' hade skrivit till honom två veckor efter händelsen och beskrev det som ett ögonblick av galenskap, märktes det att han aldrig en enda gång frågade om hunden hade hittats eller om den var säker i Soi Dogs vård. "CCTV-filmerna visar tydligt att det är en överlagd handling. Hade det varit ett ögonblick av galenskap så skulle han säkert vilja veta att hunden var oskadd”.

Beträffande påföljden påpekade Mr. Dalley att även om han ansåg att de utdömda böterna var hånfulla, när man betänker att det kostar i genomsnitt 2,700 XNUMX THB per månad att hålla en hund på skyddet, var det mycket glädjande att myndigheterna hade agerat. 

"Om människor har en genuin anledning till att de inte kan hålla ett husdjur, då kommer vi alltid att försöka hjälpa till. Att dumpa en hund i en främmande miljö i kraftigt regn, köra iväg och utsätta dess liv i fara är inte en bekymrad ägares handlingar”, tillade Mr. Dalley.

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/