Sammanfattning: Prodemokratiska demonstranter håller en masssammankomst i Bangkoks affärsdistrikt igen efter att premiärministern ignorerat deras deadline att avgå

FOTO: Prachathai

Bangkok -

En stor skara prodemokratiska demonstranter ockuperade Bangkoks affärsdistrikt i Ratchaprasong-korsningen i går, den 25 oktober, efter att premiärminister Prayuth Chan-O'Cha ignorerat demonstranternas tidsfrist för att avgå under helgen.

Den senaste sammankomsten kallades av aktivisten Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa, som beviljades borgen i fredags efter att ha arresterats för att ha hindrat poliser den 13 oktober. Det ansågs vara den första masssammankomsten efter det svåra undantagstillståndet i Bangkok, som gjorde en social sammankomst med fler än 5 personer olaglig, hade dragits tillbaka.

FOTO: Prachathai

Ett antal prodemokratiska demonstranter hade börjat samlas vid den normalt livliga korsningen runt 3:15 innan folkmassan tog över området vid 4:00. Samtidigt sa polisen från Lumpinis polisstation till demonstranterna att skingras senast kl. 5, och hävdade att de inte meddelat myndigheterna om deras sammankomst i förväg. Demonstranterna ignorerade dock polisens instruktioner och fortsatte att svullna i korsningen.

Atmosfären under det fridfulla mötet hade präglat många grupper av demonstranter och aktivister som kom för att uttrycka sina åsikter om vad de kallade kroniska sociala och politiska problem och för att diskutera social medvetenhet i Thailand samt för att genomföra uppträdanden och shower för att uttrycka sin frihet. uttryck.

FOTO: Prachathai

Prodemokratimöten hade också arrangerats nationellt och internationellt i går för att fortsätta trycket på den thailändska regeringen att följa deras kärnkrav om premiärministerns avgång, ett nytt utkast till en mer demokratisk konstitution, frigivning av protestledare från fängelse och för någon reform av landets högsta institution.

Sammankomsten i Bangkok hade pågått hela natten till 8. De blev påminda om att gå med i en annan förväntad demonstration idag, den 30 oktober, från Samyan MRT-station till den tyska ambassaden på Sathorn Road från 26:5. framåt.

FOTO: Prachathai

Samtidigt har regeringen inlett en särskild parlamentarisk session i morse för att försöka lindra politiska spänningar mitt i de pågående protesterna, efter premiärministerns löfte att "ta ett steg tillbaka" och ta till parlamentet för lösningar förra veckan. Sessionen är planerad att pågå till imorgon.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.