Sammanfattning: Pro-demokrati marsch till tyska ambassaden för att lämna in kontroversiell framställning

Bangkok -

En prodemokratimarsch nådde den tyska ambassaden i Bangkok i går, den 26 oktober, kvällen för att lämna in en kontroversiell framställning till de tyska myndigheterna angående Hans Kungliga Majestät Kungen.

Det fredliga mötet fångade också internationella mediers uppmärksamhet angående de demokratiska demonstranterna på grund av känsligheten hos de ämnen som behandlades och som traditionellt inte diskuterades i Thailand.

Läs hela reportaget om prodemokratimarschen igår HÄR

Protesternas frontlinjer anlände till den tyska ambassaden där kravallpolis blockerade ingången runt 7:00 innan tre demonstrantrepresentanter fick gå in på ambassaden för att skicka in brevet en timme senare.

Enligt Folkpartiets petition ber de demokratiska demonstranterna Tyskland att undersöka om Hans Kungliga Majestät Kungen har bedrivit thailändsk politik med hjälp av sitt kungliga privilegium från tysk mark eller inte, eftersom ett sådant agerande kan anses vara ett brott mot Tysklands territoriella suveränitet.

Framställningen ställer också olika andra krav och förfrågningar i liknande riktning. Även om brevet accepterades av den tyska ambassaden och de sa med så många ord att de kommer att undersöka frågan är det oklart vilka nästa steg är. Ett liknande brev lämnades också in av pro-etablissemangsdemonstranter tidigare under dagen men som "förklarade" thailändsk politik.

En av representanterna, Patsaravalee "Mind" Tanakitvibulpon, hade meddelat slutet på protesten klockan 9:00. efter det att skrivelsen lämnats. Ett annat kommande stort rally kan genomföras i slutet av månaden om den thailändska regeringen fortsätter att ignorera deras kärnkrav, tillade Mind.

Samtidigt har en människorättsadvokat och en prodemokratisk protestledare, Arnon Nampa, återgripits i ett fall i natt efter att ha beviljats ​​borgen i ett annat.

Advokaten arresterades ursprungligen den 15 oktober under ett tillslag mot massdemonstranter framför regeringshuset och flögs till Chiang Mai för att ställas inför en påstådd uppviglingsanklagelse för att ha deltagit i en demonstration i Tha Pae den 9 augusti.

Chiang Mai-domstolen hade godkänt att släppa honom mot borgen i går för en borgen på 200,000 XNUMX baht, enligt thailändska advokater för mänskliga rättigheter.

Advokaten greps dock omedelbart efter en frigivning av Chana Songkhram-polisen för hans deltagande i ett Free Youth-massmöte den 19 september vid Thammasat University och Sanam Luang i Bangkok.

Arnon fördes till Bangkok i en skåpbil, åtföljd av en advokat. Det var oklart om han skulle hållas kvar på Chana Songkhram-polisstationen eller vid gränspatrullpolisens region 1-högkvarter i Pathum Thani-provinsen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.