Thailand välkomnar cirka 650 utländska turister från utländska yachter som kommer att resa till Thailand efter att regeringen har gett tillstånd

Nationella -

Ungefär 60 utländska yachter är nu välkomna att lägga till i Thailands territorium efter att Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) meddelade tillstånd för turister ombord på utländska yachter att resa till landet förra veckan.

CCSA talesman Taweesin Visanuyothin bekräftade vid en pressträff att, initialt, totalt 60 yachter, 27 superyachter och 33 kryssningsfartyg, med totalt 600-650 utländska passagerare, har begärt tillstånd att resa in i Thailand.

Alla passagerare och besättning måste sätta sig i karantän ombord i 14 dagar, enligt nationella standardkarantänvillkor. De skulle också testas med RT-PCR-metoden tre gånger för Covid-19 av hälsomyndigheter innan de gick i land.

Det uppskattas att alla turister och besättningar totalt skulle kunna generera cirka 2.1 miljoner baht i inkomst under deras en månads vistelse i kungariket, enligt talesmannen.

Tillkännagivandet avslöjar dock inte ytterligare detaljer om varifrån fartygen kommer att avgå, liksom visumkraven för turister och besättningsmedlemmar som reser till Thailand på en yacht. Pattaya News noterar att vissa läsare har frågat sina lokala ambassader och inte kunde få ett rakt svar på krav eller hur man ansöker och att processen verkar vara en "endast inbjudningsprocess" eller för vissa länder/platser och inte öppen för någon med en yacht eller varje land.

Viceamiral Choengchai Chomchoengphaet, befälhavare för tredje sjöområdeskommandot, sa till Associated Press att alla yachter initialt förväntas resa in i Andamansjön, mestadels till Phuket. Thai Maritime Enforcement Command Center (Thai-MECC) har också förberett stöd för att välkomna turister och besättningskamrater.

"Alla utländska fartyg och deras passagerare är skyldiga att följa de strikta hälsoåtgärder som fastställts av regeringen. Thai-MECC kommer också att hjälpa hälsovårdstjänstemän att främja nationell säker turism också, säger Choengchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
1.75 (4 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.