Pattaya kommer att fortsätta fokusera på helgevenemang och inhemsk turism trots nästan viss brist på traditionell högsäsong och förutspådd 99% från år till år högsäsong minskad utländsk turism

Pattaya, Thailand-

I år kommer Pattaya att se något som det inte har sett på årtionden om inte ett mirakel äger rum - ingen högsäsong.

Högsäsongen i Pattaya, även om den inte är lika viktig som tidigare år, infaller traditionellt i december och varar, av och på, till mitten av januari. Detta representerar den period på året då staden får flest besökare och barer, nattklubbar, restauranger och hotell är traditionellt packade med besökare från hela världen. Vissa hotell och platser beskriver högsäsongen som varar från december till april och även om det kinesiska nyåret och Songkran traditionellt också är mycket hektiska, är den sanna högsäsongen nu ungefär den tredje veckan i december till den andra veckan i januari. Tills i år.

På grund av Covid-19 Coronavirus-krisen kommer detta inte att hända i år som gränserna förblir stängda för utländska besökare inklusive de som traditionellt kommer varje jul och nyår för att komma bort från kallt väder i sina egna länder. Även om ett mycket begränsat, mycket litet antal utlänningar kan komma in i landet genom olika program som arbets- eller äktenskapsvisum eller särskilda turistvisum som hittills främst verkar vara för kinesiska medborgare, totalt sett kommer den stora majoriteten av utlänningar inte att kunna besöka .

Thailand Tourism Authority, även om den arbetar med försiktiga planer för att tillåta ett litet och begränsat antal speciella turister från Kina och några andra lågriskländer, har i huvudsak erkänt att landet är står inför vad som sannolikt kommer att bli en häpnadsväckande minskning av turister på 99 % år över år under den traditionellt sett mycket lukrativa högsäsongen.

Vissa företag är beroende av december och januari för att försörja sig under betydande delar av året, men i år måste de klara sig utan det uppsvinget.

Pattaya City-tjänstemän har under tiden schemalagt evenemang nästan varje helg från och med nu till nyår för att göra allt de kan för att locka dem som ÄR i landet. Fyrverkerifestivaler, musikfestivaler, Diwali-festivaler, skaldjursfestivaler, Halloween, Loy Krathong, jul och nyår och mer...

När de läser kommentarer online är många, förståeligt nog, arga över att de inte kan besöka och skyller på lokala tjänstemän. Emellertid måste Pattaya-tjänstemän kontrollera vad de kan kontrollera och har noll beslutsförmåga när det gäller att ta in utländska turister eller öppna gränser.

Analytiker säger att detta kommer att hjälpa och att Pattaya ligger nära Bangkok, till skillnad från många av turistöarna, borde också hjälpa. Pattaya News noterar att de senaste helgerna inklusive förra helgerna Eastern Colorful Food and Music-festivalen var mycket upptagna jämfört med normala affärer under föregående helger och vardagar. Naturligtvis skulle det inte ersätta massturism som släpps in men på grund av Covid-19-situationen runt om i världen är det osannolikt att det kommer att förändras inom en snar framtid. Dessutom, eftersom en majoritet av besökarna är thailändska medborgare och inte utlänningar har många företag som tidigare fokuserat på utlänningar tvingats anpassa sig.

På den ljusa sidan, på grund av officiell kontroll av Covid-19-situationen internt, går Thailand inte tillbaka i låsningar och företagsnedläggningar som många europeiska länder och deras barer, nattklubbar, biografer, restauranger och evenemang är alla öppna och igång.

Många företagare i Pattaya har också ändrat sina affärsmodeller med en del som fokuserar på thailändska kunder, en del tittar på livestreaming online som en alternativ intäktsström, en del konverterar till restauranger, en del testar bottenpriser och andra idéer.

Tyvärr har många företag varit stängda, många för att aldrig öppna igen. För dem som vill hänga på att anpassa sig och fokusera på de som fortfarande är i Thailand är det viktigt.

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/