Burmesiska illegala invandrare testar positivt med döda Covid-19-fragment när de greps i Phatthalung-provinsen i tisdags

Phatthalung –

En burmesisk medborgare är bland 10 illegala invandrare som har testat positivt för Covid-19-koronaviruset när de fångades vid en officiell kontrollpunkt framför Pa Bon District Office i Phatthalung-provinsen förra tisdagen den 27 oktober.

Ett team av folkhälsotjänstemän har undersökt den illegala migrantgruppen och hittat en av dem med hög feber. Han fördes till ett lokalt sjukhus innan han testades för Covid-19 coronavirusinfektion.

Dr Phaisan Kuarun, Phatthalungs provins folkhälsoläkare, berättade för Associated Press vid en presskonferens idag, den 30 oktober, att den burmesiska patienten, 27, initialt upptäcktes med döda Covid-19 Coronavirus-fragment och han tror inte kunde infektera andra.

Han sade: "Initialt hittades endast döda virusfragment av Covid-19 i mannen. Han isolerades på sjukhuset för den medicinska undersökningen för att fastställa om fragmenten är levande, invasiva eller redan döda som inte kan överföras."

De slutgiltiga resultaten, som genomförs av Regional Medical Sciences Center, kommer att offentliggöras i morgon, enligt läkaren. Samtidigt hamnar hans andra nio kollegor och sex regeringstjänstemän som anses vara högriskkontrakt också i statlig karantän på sjukhuset under noggrann övervakning.

Enligt polisutredningen har de burmesiska invandrarna levt och arbetat illegalt i Song Khla-provinsen i cirka två månader. De fångades i en skåpbil medan de fördes till Surat Thani innan tjänstemännen hittade en av dem med mycket hög feber.

Foto med tillstånd: National News Bureau of Thailand (NNT)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.