Specialfunktion: Livet efter turismen i Pattaya efter Covid-19, en rundtur i bilder

Pattaya, Thailand

Vi har flera gånger under de senaste månaderna tagit upp ett inslag här på The Pattaya News kring hur Pattaya ser ut efter Covid-19.

Idag kommer vi återigen att visa dig runt i Pattaya och belysa hur situationen är på marken med gränser stängda för utländska turister. Även om Thailand, officiellt, inte har några lokalt spridda fall av Covid-19 och allt, inklusive barer, nattklubbar och biografer, är öppet och även evenemang som musikfestivaler och Halloween äger rum, är situationen i Pattaya fortfarande svår.

Förra året välkomnade Pattaya nästan tio miljoner turister och var den 19:e mest besökta staden i världen. I år har pandemin bringat den siffran till i princip ingenting nu med vad Thai Tourism Authority kallar en 99 procents nedgång på 80 procent av utländsk turism detta kvartal. Pattaya, enligt stadens tjänstemän, är officiellt beroende av turism för cirka 90 procent av dess BNP. Inofficiellt är den siffran långt över XNUMX och viruset har krossat staden och satt tiotusentals arbetslösa och stängt hundratals företag.

Effekten går långt utöver den berömda nattlivsindustrin eftersom nästan varje enskilt företag i Pattaya från hotell till restauranger till sjukhus till tandläkare till fastighetsbolag, dykgrupper, salonger, skräddare, gallerior och mer har ödelagts av bristen på turism. Naturligtvis har vissa företag lyckats lyckas trots de tuffa förhållandena och många har ändrat sina affärsmodeller för att fokusera på thailändare eller expats eller till och med byta namn på sin verksamhet. Här är en kort titt runt staden.

Många kända utländska märken är stängda med brist på turister. Denna butik brukade ha köer dagligen av turister.
Dessa vanliga souvenierbutiker som finns över hela Pattaya och en gång hade många kunder är alla nästan slutna nu.
Detta var en populär massagebutik och bar på Beach Road. Liksom många massagebutiker är det nu stängt.
Många små pensionat som detta har stängts för alltid.
Ädelstensbutiker, skräddare, apotek är alla stängda i hjärtat av turistområdet.
Detta var en livlig marknad för turister nära Walking Street. Nu är det stängt.
Många 7-11:or i turistområdet är stängda på grund av bristande gångtrafik.
Den här raden av en gång fullsatta massagebutiker nära Walking Street är nu för det mesta stängd. Några förblir öppna.
Många utländska snabbmatställen är stängda som den här en gång packade McDonald's nära Walking Street.
Många restauranger som inte är snabbmat som förlitade sig på turister är också stängda.
Det är svårt att hitta en öppen valutaväxling med många stängda för alltid.
Även om några platser på Walking Street mår bra har gatan drabbats hårt.
Dessa en gång vanliga souvenierbutiker är nu stängda över hela staden.

Vi hoppas att du gillade den här korta rundturen och kommer att ha fler #lifeaftertourism-artiklar snart.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/