Pattaya livlig för Bikini Run, Halloween och Loy Krathong trippelevenemang

Pattaya, Thailand-

Pattaya City var livlig för andra helgen i rad när invånare, inhemska turister och expats firade en tredubbel händelse av Loy Krathong, Halloween och den 5:e årliga Bikini Beach Run.

Förra helgen höll staden Eastern Colorful Food and Music Festival som en del av Pattayas stads tjänstemäns övergripande plan att hålla festivaler och evenemang så ofta som möjligt för att hjälpa till att uppmuntra inhemsk turism till staden som har drabbats brutalt hårt av Covid-19-pandemin. Gränserna förblir stängda för utländska turister som helhet och Pattaya, som förlitar sig på turism för nästan hela sin BNP, har varit tvungen att fokusera på att locka thailändska turister och övertyga expat-invånare att komma ut.

Även om staden som helhet fortfarande kämpar med att många företag och ställen är stängda eller väldigt tysta under vardagarna, har helgerna nyligen sett avsevärt förbättrad gångtrafik och affärer eftersom många människor besöker staden från Bangkok, Rayong och det större Chonburi-området.

Bikini Beach Run såg hundratals människor springa vid solnedgången på Pattaya Beach, som var upplyst med neonljus, från ena änden till den andra. Bikinis var valfria och The Pattaya News noterar att det inte verkade vara särskilt många. Eftersom det också var Halloween sprang många löpare i full Halloween-dräkt.

På tal om Halloween såg staden dussintals fester och evenemang med många bar-, hotell- och restaurangägare som rapporterade bättre trafik än vanligt och ökade affärer från de som firade den kusliga högtiden. Även om Halloween inte är en traditionell thailändsk högtid har den vuxit i popularitet varje år i Pattaya med både lokala invånare och turister.

 

Slutligen strömmade tusentals thailändare och utlänningar till stränderna i Pattaya-området för att sätta iväg sina krathongs (en korg som vanligtvis är gjord av naturmaterial). Detta återspeglade många som hoppades att flyta bort sina problem. Eftersom 2020 har varit ett svårt år för många på grund av Covid-19-pandemin och kontrollåtgärder och restriktioner, fann The Pattaya News att många människor "önskade" att Covid-19 skulle försvinna så att ekonomin kan förbättras om man frågar flera invånare vad de önskade sig.

Stadens tjänstemän höll också en krathong-tävling för lokala skolelever på den bäst designade krathong och flera konserter hölls också på stranden. Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume uttalade också vikten av att både använda miljövänliga krathongs och att planera en omfattande saneringsprocess som såg hundratals arbetare städa områdets stränder vid soluppgången i morse för att säkerställa att de var redo för dem som ville njuta av dem på söndagen.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/