Minister för digital ekonomi och samhälle förklarar varför Pornhub har blockerats i Thailand

Thailand-

Bland utbredda klagomål på nätet förklarade ministern för digital ekonomi och samhälle i eftermiddags för thailändsk press varför Pornhub har blockerats i Thailand.

Putthipong Punnakan, minister för digital ekonomi och samhälle (DES), konstaterade att det inte handlade om censur utan om goda värderingar och moral för det thailändska samhället. Han hävdade att ministeriet hade utbredd för blocket och hade många klagomål från oroliga föräldrar, munkar, lärare och konservativa ledare.

Putthipong hävdade att blockeringen absolut inte hade något att göra med vissa klipp på webbplatsen som kunde kränka vissa individer eller statliga dignitärer.

Putthipong uppgav att pornhub bara var en av 190 webbplatser som beordrades att blockeras i går och att många fler illegala hasardspel och webbplatser för vuxna kommer baserat på klagomål från oroliga medborgare.

Ministeriet uppgav också att många oroade föräldrar och munkar ville att Thailand skulle vara ett troget buddhistiskt land och ha hög standard och moral.

Ministern sa att klagomål och protester från dem mot beslutet inte skulle förändra det faktum att ministeriet upprätthåller lagen och enligt deras åsikt upprätthåller goda värderingar. Han pekade också på andra länder som har förbjudit webbplatsen och organiserade grupper som hävdar att webbplatsen stöder människohandel och förnedrar kvinnor som ber om att den ska förbjudas över hela världen.

Under tiden planerades en protest mot förbudet i eftermiddags i Bangkok av arrangörer online.

Bild: Posta idag

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/