Den thailändska regeringen verkar blockera den populära vuxenwebbplatsen Pornhub

Thailand-

Ministeriet för digital ekonomi och samhälle verkar ha blockerat åtkomsten till den populära vuxenwebbplatsen Pornhub enligt flera rapporter från berörda användare i Thailand i kväll.

Försök att nå webbplatsen, där Thailand enligt uppgift är en av deras större kundbaser, särskilt i Bangkok, verkade ge en mängd olika fel från att antingen inte laddas alls, till en skärm relaterad till Computer Crimes Act från 2007.

Vissa användare angav i kommentarerna att de kunde nå webbplatsen, men de allra flesta kommentarer reflekterade att man inte kunde.

Detta är inte första gången webbplatsen har blockerats i Thailand för påstådd brott mot ländernas databrott och obscenitetslagar, även om den i tidigare fall snabbt återställdes och angavs som ett tekniskt fel av regeringen även om flera internetleverantörer medgav att de blivit tillsagda att blockera hemsidan. Det senaste fallet var i maj under Covid19-låsningen i Thailand som väckte omfattande klagomål.

Det är oklart om så är fallet även denna gång. Kommentarer har översvämmat sociala medier denna kväll med många människor som är synbart upprörda.

Foto: Matichon.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/