Den thailändska regeringen vill göra Phuket till ett nav för medicinsk och hälsoturism

Phuket, Thailand-

Efter att ha tillbringat de senaste två dagarna i Phuket och andra södra provinser för att träffa lokala tjänstemän, invånare och företagare om hur man driver trafik till den hårt drabbade regionen har den thailändska regeringen och premiärministern sagt att de vill göra Phuket till ett medicinskt och hälsosamt område. turismnav, bland andra långsiktiga turismidéer.

Besöket föranleddes av det faktum att på grund av Covid-19-pandemin förblir gränserna stängda för regelbunden utländsk turism till landet. Det begränsade antalet turister under en speciell turistvisumplan som kan komma in i landet, med många restriktioner, åtgärder och karantäner, kommer inte att räcka för att hjälpa provinsen enligt lokala företagare och invånarna.

  Du kan läsa mer om besöket statsministern hade genom att klicka här.

En av de primära idéerna är att göra ön till ett nav för medicinsk, sport och hälsoturism. Eftersom dessa individer redan är djupt bekymrade över sin hälsa och ofta skulle komma för hälsorelaterade ingrepp, sjukhusvård och välbefinnande som kräver betydande behandling och återhämtningstid skulle de inte vara emot karantän, enligt thailändska tjänstemän, som den första delen av deras resa skulle vara för deras sjukvård.

Efter att de fått sina medicinska behandlingar och testat negativt för Covid-19 på sjukhus och hälsocenter på ön skulle turisten vara fri att njuta av en semester under sitt speciella turistvisum på Phuket.

Den thailändska regeringen är också intresserad av att ta med affärs- och sportkonferenser till ön med affärsmän från lågriskländer (som Kina, enligt regeringen) och sportevenemang och konferenser med idrottare som gick igenom karantäner och ordentliga medicinska kontroller. Dessa sportevenemang skulle, enligt den thailändska regeringen, öka den inhemska turismen för dem som är intresserade av att se evenemangen. Den medicinska kategorin och idrottare här för att tävla och för priser skulle vara mer villiga att gå igenom ringar, tester och karantän än en "vanlig turist" enligt regeringen.

Den thailändska regeringen är fokuserad på en långsiktig plan för turism för närvarande eftersom de konstaterade att massturism på kort sikt, precis som ön och södra provinserna tjänade på tidigare, helt enkelt inte var ett alternativ på grund av den pågående Covid-19-pandemin runt om i världen .

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/