Thailändsk medborgare greps kort efter att ha tappat sitt ID-kort när han rånade en smyckesbutik i Bangkok

Bangkok -

En matbudsman tillfångatogs i kväll, den 4 november, i Bangkok kort efter att ha stulit 2 guldhalsband, värda mer än 110,000 XNUMX baht, och olyckligt tappat sitt eget ID-kort i en smyckesbutik.

Poliser från Klongtons polisstation anlände till platsen i morse efter att ha fått en stöldanmälan i en smycke- och guldbutik belägen inne i Tesco Lotus köpcentrum i Phattanakarn-distriktet i Bangkok.

Enligt en butiksanställd hade en påstådd tjuv, som enligt uppgift bar en långärmad vit skjorta med hatt och mask, gått in i butiken och bett om att få se två 2-bahts guldhalsband och låtsades göra ett köp.

Mannen ska ha snott halsbanden och sågs i CCTV snabbt lämna köpcentret med en motorcykel medan den anställde beräknade priset.

Polisinspektörer påbörjade sedan undersökningar runt butiken och hittade ett ID-kort kvar på golvet. En grupp Klongton-poliser följde sedan adressen som anges på ID-kortet och hittade den påstådda tjuven inom en kort tid.

Pathomphong Sukanaen, 34, fördes till polisstationen där han påstås ha erkänt att ha begått stöld i guldaffären och hävdade att han arbetade som matbud men karriären betalade honom inte tillbaka tillräckligt för att betala för hans skuld och beslutade sedan att stjäla ett par guldhalsband.

Han åtalades inledningsvis för stöld och häktades på polisstationen för rättslig process.

Den här historien publicerades ursprungligen på vår TPN National-webbplats som ägs och drivs av The Pattaya News.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/