Premiärministerns ständige sekreterare besöker Soi Dog Foundations skydd

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation


Den ständige sekreteraren för premiärministerns kansli Theerapat Prayurasiddhi besökte Soi Dog Foundations skydd i Phuket på tisdagen (3 november) för att diskutera hållbara lösningar för att hantera gatuhundar och kattpopulationer i Thailand.


Skyddspersonalen tog med Mr Theerapat på en rundtur i anläggningen, inklusive valpkörningen, katteriet, hundsjukhuset och motionsområden utan ledning, och diskuterade stiftelsens storskaliga kastreringsprogram som har sett över 480,000 2003 hundar och katter kastrerad och vaccinerad sedan grundandet XNUMX.


Theerapat, som är en angelägen naturbiolog och naturvårdare, och som tidigare tjänstgjorde som ständig sekreterare för ministeriet för jordbruk och kooperativ, sa: "Herrelösa djur är en del av våra samhällen, och alla bör se till att hundarna och katterna i deras stadsdelar är vaccinerade och steriliserade, eftersom att hålla dessa djur friska kommer att hålla våra människor friska också.â€


"Problemet med herrelösa djur är inte bara en persons plikt," betonade Theerapat. †Alla kan hjälpa till att övervaka djuren i sitt område och rapportera dem till berörda myndigheter om de behöver steriliseras eller misstänks bära på rabies.â€


Utöver sin roll i premiärministerns kansli, tjänar Theerapat i en projektarbetsgrupp för "Sjukdomsfria djur, rädda människor från rabies". Projektet, som initierats och leds av HKH Prinsessan Chulabhorn, samlar statliga myndigheter, organisationer inom den privata sektorn och icke-statliga organisationer i syfte att utrota rabies från Thailand genom vaccination och sterilisering.

Projektet uppmuntrar också ägare att vaccinera sina husdjur och ökar medvetenheten om förebyggande av rabies.
"Vi samarbetar med människor och organisationer över hela landet, vilket är ett bra tecken på att skapa en bättre gemenskap," sa han.
Innan han lämnade för att fortsätta möten med premiärministern och ministrar över hela ön, presenterades Theerapat med föremål av Soi Dog Foundation-varor och gjorde en vänlig donation till stiftelsens arbete.


Soi Dog Foundation har samarbetat med den thailändska regeringen i ett antal djurskyddsfrågor tidigare – som att avskaffa landets hund- och kattköttshandel och svara på naturkatastrofer – och hoppas att den ständige sekreteraren s besök är ett tecken på en fortsättning på detta samarbete.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/