Feature: Vad nästa vecka kommer att ge nyheter om Thailand och Pattaya

Thailand-

En titt på vad nästa vecka kommer att ge i Thailand och Pattaya News

Följande är vårt vanliga veckoinslag där vi lyfter fram nyhetsvärdiga artiklar och pågående berättelser som kommer att äga rum nästa vecka som vi tror är antingen viktiga för våra vanliga läsare eller saker de borde vara medvetna om. Den här listan består av både Pattaya-områdets nyheter och Thailands nationella nyheter.

  Listan nedan är inte i någon specifik ordningsföljd!

  1. Stor demonstration av prodemokratiska demonstranter planerad till söndag eftermiddag i Bangkok

Prodemokratiska demonstranter, färska efter frigivningen av stora ledare från fängelset, ett löfte om förnyad protest och att vägra delta i regeringens ansträngningar för att bilda en försoningskommitté för att lösa den politiska situationen uppgav att deras nästa stora demonstration kommer att vara söndag eftermiddag den 8 november, i Bangkok. De kommer att träffas vid Segermonumentet och sedan marschera till en okänd plats som endast kommer att tillkännages vid rallyt. Spänningarna fortsätter att växa mellan demonstranterna och regeringsvänliga motdemonstranter, främst på grund av en specifik åtgärd de kräver, en reform av ländernas högsta institution. Deras främsta krav är dock att premiärministern ska avgå, att grundlagen ska skrivas om, att trakasserier av demonstranter ska upphöra och att parlamentet ska upplösas. Regeringen vill dock hålla möten och samtal som demonstranterna för närvarande inte är intresserade av att göra om inte premiärministern avgår.

Den prodemokratiska gruppen "Folkpartiet" ogillar den thailändska regeringens försoningskommitté

2. En ny typ av turistvisum ska tillkännages?

Pattaya News spekulerar i allmänhet inte om "rykten" eller inofficiell information, men det har varit mycket diskussion på vissa forum och grupper som ägnas åt dem som försöker ta sig in i Thailand från utlänningar och expats strandsatta utomlands av en ny typ av sextiodagarsturist visum, som kan förlängas till 90 dagar, visas på vissa ambassadwebbplatser och tillåter en att gå vidare och ansöka om. Ett stort reseföretag som säger sig ha ett nära samarbete med den thailändska regeringen säger att informationen är officiell och har deltagit i många möten med den thailändska turistmyndigheten om det. Det är dock viktigt att notera, det har inte funnits några officiella tillkännagivanden på thailändska eller engelska på någon regeringswebbplats som TAT/CCSA/DDC/MOPH/Royal Gazette/Thai Cabinet notes/MOFA, etc, vilket är anledningen till att media inte har kommenterat detta ännu. Vissa källor säger att detta kan ske nästa vecka. Vi måste betona att detta kan ändras när som helst och INTE är officiellt, men det verkar som att vi skulle kunna höra mer om detta snart.

3. Vad är grejen med tio dagars karantän?

En underkommitté till Center for Covid-19 Situation Administration har godkänt en tio dagars karantän för besökare på det särskilda turistvisumet från lågriskländer. Det är viktigt att notera att detta inte specifikt sa att alla som kommer tillbaka, till exempel de som har arbetstillstånd eller äktenskapsvisum, kan ha denna karantän och mycket viktigt att också notera att de bara sa att lågriskländer kunde ha denna kortare karantän, som Kina och inte länder för närvarande med många fall av Covid-19. Slutligen har detta ännu inte godkänts av det thailändska kabinettet och CCSA-utskottet, vilket sannolikt kommer nästa vecka. Håll ett öga på detta. De kan göra vissa ändringar i den.

Tio dagars karantänförslag för besökare från lågriskländer som officiellt föreslås till CCSA-panelen och det thailändska kabinettet

Det var allt för den här veckan, tack som alltid för att du läste The Pattaya News!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/