Thailändska utbildningsministeriet gör vissa ändringar i policyn - tillåter kort och långt hår, lärare kan inte straffa elever hårt för brott mot klädkoden

Bangkok, Thailand-

En framstående tjänsteman från det thailändska utbildningsministeriet har tillkännagett några ändringar i klädkoden för studenter som har varit en drivkraft för några studentdrivna protester mot utbildningsministeriet under de senaste månaderna.
Herr Somkiat Tangkitvanich Ordförande för Thailand Development Research Institute (TDRI), sade i går, den 6 november 2020, att efter att ha granskat studentklagomål om klädkoden som har pågått i flera månader gjordes vissa förändringar.

Studenter, både män och kvinnor, fick nu ha kort eller långt hår, så länge det hölls snyggt, rent och professionellt. Ändringarna misslyckades dock med att låta eleverna färga, permanenta eller ändra sitt hår. Dessutom förblev växande skägg eller mustascher mot klädkoden, och Mr. Somkiat hävdade att det kunde vara en distraktion från studier.

Somkiat betonade att enskilda utbildningsinstitutioner eller skolor kan sätta sina egna regler och regler på plats, så länge de inte strider mot några tidigare regler.

Viktigt var att Somkiat betonade att lärare inte skulle få ta saken i egna händer när det gäller att fysiskt straffa elever för att ha brutit mot klädkoden. Detta följer på flera klagomål av lärare som klippt av elevernas hår i klassrummet som straff som påstås inte uppfylla klädkoden.

Förändringarna kommer långt ifrån att byta uniform, vilket många elever har efterfrågat, eller att låta eleverna bära vad de vill i skolan, men ses av vissa som ett viktigt första steg som utbildningsministeriet åtminstone är villigt att lyssna på eleverna.

Samtidigt tillkännagav en grupp studenter som kallar sig "dåliga studenter" som är motståndare till utbildningsministerns ledning och ledning i går, den 6 november 2020, att de kommer att hålla en stor protest den 21 november.

Det är inte klart när ändringarna kommer att träda i kraft.

Foto: The Pattaya News, en lokal Pattaya-skola

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/