TIDSLINJE: COVID – 19 lokal överföring bekräftad för indisk medborgare på Phi Phi Island i Krabi

Krabi, Thailand-

Den indiske mannen, 37, bor på Phi Phi Island i Krabi och är en ny lokal överföring av COVID-19-viruset i Thailand som bekräftades idag (7 november).

Krabi Public Heath Office rapporterar att den indiske mannen arbetar på en restaurang och bor på Phi Phi Island.

På onsdag (4 novemberth) han kontrollerade sin hälsa på ett privat sjukhus i Krabi medan han behandlade information om arbetstillstånd. Han gick tillbaka till sitt hem på Phi Phi Island. Han testade senare positivt för Covid19 Coronaviruset. Han är helt asymtomatisk.

Nitton personer som haft nära kontakt med den indiske mannen har testat negativt för covid – 19 enligt Krabi Public Health Office. De sätts dock i karantän av försiktighetsskäl. Detta inkluderar flera vänner och släktingar som bor med mannen på heltid.

Mannen har tagit två efterföljande covid-19-tester. Båda var negativa, men läkarna skickar nu hans resultat till ett blodlabb och håller honom i karantän av försiktighetsskäl.

Krabis folkhälsokontor uppgav att mannen mestadels stannade hemma och arbetade och inte hade en utbredd resehistorik och allmänheten borde förbli lugna. Det utreds om hans första test kunde ha varit ett falskt positivt.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock

or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.