Läsare Talkback: Hur fixar vi de årliga luftkvalitetsproblemen i Pattaya?

Pattaya, Thailand-

Följande är vår veckovisa kolumn där vi ber våra läsare att ge sina tankar och åsikter kring relevanta ämnen och problem som är nyhetsvärda i Pattaya-området.

Den här veckan tar vi oss an det som är en öm punkt för många Pattaya-invånare och som verkar orsaka problem varje år. Särskilt idag har det varit en ganska smoggy dag för Pattaya och detta är ett årligt problem under "vintermånaderna" i Thailand.

Förra året var ett särskilt dåligt år och även om vissa människor verkade hoppas att med betydligt mindre trafik, turister, förorenande bussar och andra faktorer som i år skulle bli avsevärt bättre när det gäller luftföroreningar. Tidiga tecken verkar dock peka på att så kanske inte är fallet. Det är inte en lätt lösning av ett problem och Bangkok vidtar åtgärder för att förbjuda förorenande bussar och stora lastbilar under vissa tidsperioder.

Men många säger att grundorsaken är mycket djupare och spårar till traditionella metoder för att bränna grödor, trots att de är mycket olagliga, i Thailand som orsakar det mesta av problemet.

Vi vill höra från dig antingen i kommentarerna nedan, på våra sociala mediekanaler eller via vår e-post på Pattayanewseditor@gmail.com. Hur löser vi detta problem? Vilka små steg kan vi ta för att bättre kontrollera problemet? Som varje vecka ser vi fram emot dina tankar.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/