Sydkoreansk soldat testar positivt för Covid-19 efter att ha utfört militär planering i Rayong, Thailand för Cobra Gold förra veckan

FOTO: Cobra Gold Thailand

Rayong –

  • En sydkoreansk soldat testade positivt för Covid-19 efter att ha återvänt till Korea
  • Han var i Rayong för en militärövning.
  • Han gick igenom karantän innan träningen.
  • Fler tester behövs, det är möjligt att mannen har spår av viruset från en tidigare infektion

En enda Sydkoreansk militärsoldat har testat positivt för Covid-19-koronaviruset efter att ha utfört en militär planeringssession med Thailand för den kommande Cobra Gold-övningen mellan den 2 och 6 november i Ban Chang-distriktet i Rayong, avslöjade folkhälsodepartementet i morse.

Enligt ministeriet larmades myndigheterna om det positiva Covid-19-fallet måndagen den 9 november, efter att den koreanska försvarsmakten hade återvänt till sitt hemland förra veckan och var tvungna att testa för Covid-19-koronaviruset hos en sydkoreansk flygplats.

FOTO: Bangkokbiznews

Den fem dagar långa Cobra Gold-tränings- och planeringssessionen och militärmötet omfattade totalt 202 thailändska och utländska armémyndigheter; 12 från USA, 5 från Sydkorea, 2 från Indonesien, 2 från Australien och 1 soldat vardera från Singapore, Japan, Kina och Indien. Alla av dem hade enligt uppgift lunch och middag tillsammans i en matsal i Ban Chang-distriktet.

Innan de anlände hade alla utländska soldater enligt uppgift testat negativt för det dödliga viruset två gånger under en obligatorisk 14-dagars karantän innan de gick med i militärsessionen.

FOTO: Dailynews

Folkhälsoministeriet och Cobra Gold-arméns deltagare har tipsat all thailändsk och utländsk personal som nyligen hade varit involverad i den militära utbildningen och mötet att genomföra en statlig karantän eller en självkarantän och övervaka deras symptom noga.

En grupp thailändsk personal som varit i nära kontakt med den sydkoreanska armén måste hålla karantän i 14 dagar medan en grupp som inte har direktkontakt med militärpatienten och mötesdeltagarna måste genomföra en självkarantän hemma i 14 dagar. dagar för att observera symtomen och rapportera till vårdpersonalen.

Tjänstemän ber invånarna i Rayong att inte få panik när de utreder fallet och ber om ytterligare tester från den sydkoreanska soldaten. Tjänstemän uppgav också att det ännu inte är klart om soldaten hade infektionen innan han kom till Thailand, med hänvisning till skillnader i testning och eventuella kvarvarande spår av en tidigare Covid19-infektion.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.