Det thailändska parlamentet kommer att mötas den 17 och 18 november för en speciell session kring stadgarändringar

FOTO: Thairath

Bangkok, Thailand

Parlamentets ordförande och talare, Chuan Leekpai, bekräftade idag, den 11 november 2020, att parlamentet kommer att sammanträda den 17 och 18 november för att diskutera potentiella ändringar av konstitutionella stadgar.

Dessa följer uppbyggnaden av en försoningskommitté och fortsatta protester i Thailand, både pro-demokrati och pro-etablissemanget.

Mötena kommer att äga rum på dagtid eftersom några av de som röstar i parlamentet påstås ha uttryckt oro över anti-regeringsdemonstranter som samlas på natten, trots att det inte förekommit en enda våldsam incident vid en tidigare sammankomst i parlamentet.

Det kommer att finnas sju utkast totalt, varav ett är skrivet av iLaw (Internet Dialogue on Law Reform) som får brett stöd av prodemokratiska demonstranter och sex skrivet av både regerings- och oppositionsledamöter i parlamentet. Utkastet skrivet av iLaw innehåller kontroversiella åtgärder för den högsta institutionen i Thailand, enligt de som är bekanta med innehållet. Dessa åtgärder har varit den största flampunkten mellan motsatta åsikter under de senaste månaderna.

För att ett ändringsförslag ska gå igenom krävs en majoritet av parlamentets röster (minst 375), av vilka minst en tredjedel, eller 84, måste komma från de 250 juntautsedda senatorerna enligt thailändska medier. Regeringens chefspiska Wirat Rattanaset uppgav att regeringen kommer att driva hårt för att senatorer ska gå med på ett av deras ändringsförslag.

Pattaya News kommer att täcka utvecklingen av dessa ändringsförslag när parlamentsdebatten äger rum.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/