Thailands högsta råd i Sangha förbjuder officiellt munkar att gå med i politiska protester

Thailand-

Sangha Supreme Council of Thailand, i samarbete med National Office of Buddhism, utfärdade idag ett brådskande påbud till tempel i hela kungariket som förbjöd munkar och noviser att gå med i politiska protester.

Detta följer, enligt Narong Song-arom, chef för National Office of Buddhism, ett stort antal klagomål till kontoret över munkar som deltagit i de senaste demonstrationerna och evenemangen, särskilt i Bangkok.

Sanghas högsta råd uttalade sin syn på att munkar inte borde vara inblandade i politik och att de borde vara neutrala.

Ediktet, om det överträds, kan orsaka allvarliga rättsliga åtgärder och straff för alla som bryter mot reglerna och går med i protesterna, tillade Narong.

Narong uppgav också att vissa munkar till och med protesterade mot långvariga klosterregler och traditioner och bad att de skulle ändras. Han sa dock att alla munkar frivilligt valde att gå med i munkskapet och att de visste vad reglerna var innan de gick med och inte tvingades följa. Att protestera mot dem var därför mot buddhismen, enligt Narong.

Pattaya News noterar att munkar nyligen har setts vid flera demonstrationer, främst pro-demokratiska demonstrationer, även om några också har setts vid pro-etablissemang. Ediktet gäller alla politiska möten, oavsett orsak.

Foto: Kulturresa

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/